Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Права человека, 03 января 2022, вопрос №53889

Штрафы , права человека , найти управу на соседей

Здравствуйте, соседи в 22.30 шумели музыкой и питардами под окнами , у меня ребенку 2.5 года , можно найти на них управу и что для этого нужно?? ( Частный дом)

Ответы юристов (3)

    Павловський Віталій Ігорович

    Доброї ночі.

    Сам був в такій ситуації та діяв наступним чином.

    Викликав поліції відразу після того, як було порушено «тишу».

    Іноді дзвонив наступного дня та звертався з письмовою заявою до поліції де вказував свідків «порушення тиші» та самих осіб які її порушували.

    У заяві зазначав статтю 152 Кодексу про адміністративні правопорушення – порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів.

    Штраф від 850 до 1700 гривень.

    Я так розумію, що Ви проживаєте у м. Кіровоград.

    У розділі ХІІ п. 6, 10 статті 3 Правил благоустрою м. Кіровоград зазначено обов'язки та обмеження дій керівників, уповноважених посадових осіб підприємств, установ, організацій, а також громадян:

    - створювати шум при використанні виробничого обладнання та інструментів, вибухових матеріалів і піротехнічних виробів та інших гучноголосих установок у будинках, гуртожитках, на прибудинкових територіях та в зонах відпочинку в нічний час з 22-00 год. до 8-00 год. заборонено. Встановлювати на балконах, лоджіях, відкритих вікнах будинків, будівель і споруд та інших місцях звуковідтворюючу апаратуру і включати її на повну потужність (вище 40 ДБА) протягом доби заборонено.

    - Використання піротехнічних засобів для влаштування феєрверків та салютів без укладання договорів з балансоутримувачами територій, де проводяться святкові заходи, та без дотримання вимог обмеження часу проведення заходів з 08-00 до 22-00 год. у святкові і неробочі дні та використання їх у робочі дні впродовж доби - забороняється.

    Звертайтесь до поліції або по телефону у письмовому вигляді, де зазначайте дату і час правопорушення, місце, свідків порушення (можуть бути і родичі), хто порушив правила благоустрою, та посилайтесь на статтю 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення та Правила благоустрою м. Кіровоград.

    Чернишева Антоніна Михайлівна

    Здраствуйте. Во-первых, обратиться к владельцу квартиры и объяснить ему, что он превышает уровень допустимого шума.

    Дальше можно вызывать полицию (лучше делать это после 10 часов вечера)

    Согласно ст. 182 КоАП за превышение уровня шума предусмотрено предупреждение или штраф в размере от 80 до 255 гривен. Не будут платить, то отправлят постановление в исполнительную службу. Там штраф прийдет вдвойнє. Если соседи и дальше будут продолжать шуметь в следующие дни, то Вы можете несколько раз вызвать полицию и таких протоколов будет составлено несколько.

    Также стоит обратиться с коллективным заявлением к участковому инспектору, и ему как раз можно предоставить и видеофиксацию того, что соседи шумят.

    Обратите внимание: после того, как к вам приедет полиция, убедитесь, чтобы был составлен протокол. В протоколе нужно, чтобы была описана ваша ситуация и вы указаны как свидетели правонарушения. Если полиция отказывается составить протокол, то такие действия вам надо обжаловать у начальника полиции.

    Можно также обратиться к местному органу Госпродпотребслужбы. Именно они уполномочены рассматривать такие вопросы и составлять акты.

    Для обращения в суду вам нужно собрать все доказательства вместе. Это справки, акты, протоколы, свидетели, аудио- и видеофиксация. Также можно сделать экологическую экспертизу. Однако она платная и уместна тогда, когда шум постоянный. После этого вы обратитесь в суд с исковым заявлением о возмещении материального и морального вреда.

    Адвокат Евгений Александрович

    Здравствуйте!

    Вы имеете право вызвать сотрудников полиции по телефону 102 и подать заявление в полицию о привлечении к административной ответственности по статье 182 Кодекса Украины об административных правонарушениях.

    Всего доброго, удачи Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України