Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 05 января 2022, вопрос №53982 200₴

Вопросы по алиментам

Добрый день. Есть 3 вопроса по алиментам.
1. как можно узнать ежемесячную сумму для уплаты по алиментам (было решение суда, передано в исполнительную службу)-полгода назад.
2. как узнать, что деньги зачислены в госказначейство
3. как убрать себя из реестра должников.
на почту исполнитель не отвечает

Ответы юристов (8)

    Кирюшин Артем Андреевич
    50%

    Здравствуйте.

    1. Сумма подлежащая уплате указана в решении суда (часть от дохода либо твердая сумма). То есть если должник работает, то он обязан уплачивать часть от своего заработка в размере указанном судом, но не менее 50 процентов прожиточного минимума для ребенка соответствующего возраста (размер указан здесь https://services.dtkt.ua/catalogues/indexes/1).

    Если же должник НЕ работает, то сумма алиментов исчисляется из размера среднего заработка в регионе в котором проживает должник. Размер можно узнать здесь https://index.minfin.com.ua/labour/salary/average/... и здесь https://index.minfin.com.ua/labour/salary/average/...

    2. Для этого нужно обратиться в банк, через который совершался платеж и/или в соответствующий орган Госказначейства. Как правило такой платеж приходи на протяжении 3-х рабочих дней.

    3. Если нет долга, то госисполнитель ОБЯЗАН убрать ведомости о должнике из Реестра. В случае, если он этого не делает, то стоит пождать жалобу на его бездействие начальнику соответствующего отдела исполнительной службы либо в суд, постановивший решение в взыскании алиментов (второй вариант эффективнее).

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Доброго дня!

    Сума, яка підлягає сплаті, визначається у рішенні суду, або у відсотковому значенні або у твердій сумі. Якщо є сумніви щодо проведення розрахунку внеску ,то потрібно звернутись до банку, через який пересилали кошти.

    Аби прибрати із реєстру брожників, потрібно погасити наявну заборгованість зі сплати аліментів, і звернутись до виконавця із заявою про закриття виконавчого провадження і виключення особи із реєстру боржників.

    Адвокат Евгений Александрович
    25%
    Адвокат Евгений Александрович 2 года назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Добрий день!

    "Есть 3 вопроса по алиментам.

    1. Как можно узнать ежемесячную сумму для уплаты по алиментам (было решение суда, передано в исполнительную службу)-полгода назад"?

    - Відповідно до ч. 4 ст. 71 Закону України "Про виконавче провадження" виконавець зобов’язаний обчислювати розмір заборгованості із сплати аліментів Щомісяця.

    Ви можете безпосередньо звернутися до виконавця або його начальника.

    На сьогодні є можливість в режимі ОНЛАЙН частково контролювати діяльність державних та приватних виконавців у ході виконання ними судових рішень. З цією метою в Україні створено та працює Автоматизована система виконавчого провадження (АСВП), доступ до якої можливий через Інтернет.

    Автоматизована система виконавчого провадження - це комп’ютерна програма, що забезпечує збирання, зберігання, облік, пошук, узагальнення, надання відомостей про виконавче провадження, формування Єдиного реєстру боржників та захист від несанкціонованого доступу. Право доступу до виконавчого провадження шляхом пошуку, перегляду, копіювання та роздрукування документів та відомостей виконавчого провадження мають СТОРОНИ (боржник та стягувач) виконавчого провадження, у якому вони беруть участь.

    Саме в постанові про відкриття виконавчого провадження зазначається його номер (наприклад, ВП №000) та ідентифікатор доступу (пароль).

    Доступ сторін до інформації про виконавче провадження здійснюється за посиланням:http://asvpweb.nais.gov.uaДля доступу до інформації потрібно ввести номер виконавчого провадження та ідентифікатор, що вказані у постанові про відкриття виконавчого провадження.Відповідно до п. 2 ч. 4 ст. 71 Закону України "Про виконавче провадження" виконавець зобов’язаний повідомити про розрахунок заборгованості стягувачу і боржнику у разі подання заяви стягувачем або боржником.

    Відповідно до ч. 13 ст. 71 Закону України "Про виконавче провадження" довідка про наявність заборгованості зі сплати аліментів видається органом державної виконавчої служби, приватним виконавцем на вимогу стягувача протягом трьох робочих днів у випадках, встановлених законом.

    "2. Как узнать, что деньги зачислены в госказначейство"?

    - Це можна дізнатися у банку та казначейській службі.

    У разі не надходження, безпосередньо звернутися до виконавця або його начальника.

    Кошти стягувачу, стягнуті з боржника перераховуються не пізніше наступного робочого дня з дня надходження на депозитний рахунок органу державної виконавчої служби на банківські реквізити стягувача.

    "3. Как убрать себя из реестра должников.на почту исполнитель не отвечает"?

    - Відомості про боржника виключаються з Єдиного реєстру боржників одночасно з винесенням постанови про закінчення виконавчого провадження, повернення виконавчого документа стягувачу на підставі пунктів 1, 3, 11 частини першої статті 37 Закону України «Про виконавче провадження» (далі-Закон) або повернення виконавчого документа до суду на підставі статті 38 Закону чи в день встановлення виконавцем факту відсутності заборгованості за виконавчими документами про стягнення періодичних платежів).

    Всього доброго!

    Шишкин Алексей Юрьевич
    Шишкин Алексей Юрьевич 2 года назад

    Юрист, г. Харьков, 32 года опыта

    Есть несколько вариантов, конкретную сумму алиментов можно узнать из реестра служебных решений. Если вы работаете, то сумму алиментов официально удерживают из вашей зарплаты. Если вы самостоятельно оплачиваете алименты через банк, то у вас на руках есть квитанции. При их наличии через отделение банка можете узнать о зачислении на счёт получателя. Что касается исключения вас из реестра должников, то это только с помощью исполнителя, у которого открыто производство. Если он не отвечает записуйтесь на прием к нему или к начальнику.

    Чернишева Антоніна Михайлівна
    Чернишева Антоніна Михайлівна 2 года назад

    Юрист, г. Мукачево, 7 лет опыта

    Доброго дня. Є декілька варіантів. 1) Можна написати заяву до органу виконавчої служби про видачу копій матеріалів справи та довідки-розрахунок заборгованості по сплаті аліментів. Таким чином Ви дізнаєтесь про суму боргу та отримаєте постанову про відкриття виконавчого провадження, якщо Ви до цих пір не отримали її рекомендованим листом. Якщо у Вас вона в наявності, то в резолютивній частині , там де постановляю, вказано розмір стягнення.

    2) Щоб дізнатись чи надійшли кошти можна безпосередньо зв'язатись з виконавцем або бухгалтером відділу. Якщо стягнення відбувалось із зарплати, то з'ясуйте це у бухгалтера місця Вашої роботи. Якщо Ви скидували прямо на рахунок органу ДВС, то при можливості, для застраховки, можна надіслати квитанції листом разом з листом -повідомлення.

    3)повністю сплатити борг і повідомите про це виконавця.

    Якщо необхідна допомога в написанні заяв, пишіть в приватні повідомлення.

    Гончаренко Константин
    Гончаренко Константин 2 года назад

    Юрист, г. Сумы, 5 лет опыта

    Доброго дня!

    1. Сума призначених аліментів вказана у рішенні суду , рішення можна отримати у канцелярії суду за заявою сторони.

    від 1.01.2022 року - 2100 грн

    • від 1 липня 2022 року — 2 201 гривня для дітей віком до 6 років та 2 744 гривні для дітей віком 6-18 років відповідно;
    • від 1 грудня 2022 року — 2 272 гривні та 2 833 гривні.

    З рішенням можна ознайомитись на сайті судової влади України , вказавши номер провадження чи ФИО сторони по справі https://reyestr.court.gov.ua

    Індексацію сум аліментів має проводити державний виконавець , що супроводжує вашу справу до виконання. Щоразу коли змінюється прожитковий мінімум чи мін зарплата.

    2. Кошти перераховуються боржником на депозитний рахунок органу ДВС ,а далі виконавець перераховує їх на рахунок матері дитини , що вказаний в матеріалах провадження.

    Необхідно письмово поштою, рекомендованим листом звернутись до державного виконавця , або до начальника управління ДВС де перебуває ваше провадження з заявою про надання інформації , також можна записатися на прийом.

    3. Виключити відомості з реєстру боржників може виконавець коли боржник сплатить борги за рішенням суду, тоді виконавець винесе постанову про закриття провадження у зв язку з виконанням та видалення інформації про боржника з реєстру.

    , если вы захотите ее убрать, Вам надо будет обратиться письменно в исполнительную службу с требование убрать данную запись, исполнительная служба скорей всего (99%) вам откажет, и тогда Вы сможете обратиться в суд, где и обяжете исполнительную службу устранить Вас из реестра должников. После чего исполнительная служба уберет Вас из реестра должников.

    з органами ДВС спілкуватись треба письмово поштою , аби мати результат та бути в контакті за телефонами офісу виконавця.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Крикун Сергій  Павлович
    Крикун Сергій Павлович 2 года назад

    Юрист, г. Днепр, 30 лет опыта

    "ПОЛОЖЕННЯ про автоматизовану систему виконавчого провадження" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1126-16#n16):

    "І. Загальні положення...

    2. Терміни, наведені у цьому Положенні, вживаються в таких значеннях:

    автоматизована система виконавчого провадження (далі - Система) - комп’ютерна програма, що забезпечує збирання, зберігання, облік, пошук, узагальнення, надання відомостей про виконавче провадження, формування Єдиного реєстру боржників та захист від несанкціонованого доступу;...

    4. Користувачами системи є:...

    сторони виконавчого провадження...

    VІ. Доступ до Системи та отримання інформації із Системи

    1. Міністерство юстиції України забезпечує вільний та безоплатний доступ до інформації Системи у мережі Інтернет на своєму офіційному веб-сайті з можливістю перегляду, пошуку, копіювання та роздрукування інформації (на основі поширених веб-оглядачів та редакторів) без обмежень та цілодобово, а саме:

    прізвище, ім’я, по батькові (за його наявності), число, місяць, рік народження боржника - фізичної особи та прізвище, ім’я, по батькові (за його наявності) стягувача - фізичної особи;...

    номер, дата відкриття та стан виконавчого провадження;

    найменування органу державної виконавчої служби (приватного виконавця), у якого перебуває на виконанні виконавче провадження...

    2. Доступ до інформації Системи сторонам виконавчого провадження забезпечується з використанням:

    1) засобів електронної ідентифікації з високим рівнем довіри через:

    вебпортал Міністерства юстиції України;

    Єдиний державний вебпортал електронних послуг в порядку, визначеному договором, укладеним між держателем Системи та держателем Єдиного державного вебпорталу електронних послуг;

    2) ідентифікатора для доступу до інформації про виконавче провадження, який зазначається в довідці про реєстрацію виконавчого документа та постанові про відкриття виконавчого провадження, через офіційний вебсайт Міністерства юстиції України.

    Система забезпечує:

    можливість формування сторонами виконавчого провадження узагальненої інформації про рішення (виконавчі дії), прийняті (вчинені) виконавцем, із зазначенням дати їх прийняття (вчинення) та з можливістю роздрукування такої інформації;

    доступ сторонам виконавчого провадження до документів виконавчого провадження...

    X. Єдиний реєстр боржників

    1. Єдиний реєстр боржників формується з метою оприлюднення в режимі реального часу інформації про невиконані майнові зобов’язання боржників та запобігання відчуженню боржниками майна.

    2. Система забезпечує обробку даних про боржника та вносить відомості про нього до Єдиного реєстру боржників одночасно з винесенням постанови про відкриття виконавчого провадження, крім боржників, визначених пунктом 4 цього розділу.

    В Єдиному реєстрі боржників міститься інформація щодо боржників, відносно яких виконавчі провадження зареєстровані в Системі після впровадження Єдиного реєстру боржників та боржників за виконавчими провадженнями про стягнення періодичних платежів (аліментів) за наявності заборгованості з відповідних платежів понад три місяці...

    6. Система виключає відомості про боржника з Єдиного реєстру боржників одночасно з винесенням постанови:

    про закінчення виконавчого провадження згідно зі статтею 39 Закону України «Про виконавче провадження»;

    про повернення виконавчого документа стягувачу на підставі пунктів 1, 3, 11 частини першої статті 37 Закону України «Про виконавче провадження»;

    про скасування заходів примусового виконання за виконавчими документами про стягнення періодичних платежів;

    про скасування заходів примусового виконання згідно з частиною четвертою статті 40 Закону України «Про виконавче провадження».

    В день встановлення факту відсутності заборгованості за виконавчим документом про стягнення періодичних платежів виконавець зобов’язаний винести постанову про скасування заходів примусового виконання...

    9. Відомості Єдиного реєстру боржників є відкритими та розміщуються на офіційному веб-сайті Міністерства юстиції України.

    Окремо в Єдиному реєстрі боржників розміщується загальний перелік відомостей про:

    боржників, які мають заборгованість за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів понад три місяці;...

    10. Користування Єдиним реєстром боржників здійснюється шляхом пошуку і перегляду через веб-сайт інформації з Єдиного реєстру боржників з можливістю її копіювання та роздрукування...".

    Сайт автоматизированной системы исполнительного производства смотрите: https://asvpweb.minjust.gov.ua/#/search-debtors

    С помощью идентификатора Вы сможете войти в Систему и ознакомится с материалами исполнительного производства. Код идентификатора должен быть указан в постановлении исполнителя об открытии исполнительного производства.

    1. В испольнительную службу должен был быть подан исполнительный лист ( в котором указан размер ко взысканию алиментов), а не решение суда - возможно. исполнительный лист передан судо в исполнительную службу в электронной форме.

    2. Суммы по алиментам зачисляются не в Госказначейство, а на счет исполнительной службы с последующим перечислением взыскателю (получателю алиментов).

    3. В случае погашения задолженности по исполнительному документу Система автоматически исключает должника из Реестра должников.

    Костромина Виктория
    25%
    Костромина Виктория 2 года назад

    Адвокат, г. Киев, 19 лет опыта

    1. как можно узнать ежемесячную сумму для уплаты по алиментам (было решение суда, передано в исполнительную службу)-полгода назад.- размер алиментов указан в решении суда, если его высчитыват исполнитель - обратитесь к исполнителю - он обязан Вам предоставлять инфу - сумму которую Вы должны платить ежемесячно

    2. как узнать, что деньги зачислены в госказначейство - у исполнителя - в бухгалтерии , в казначействе - путем подачи заявы

    3. как убрать себя из реестра должников.- исполнитель Вас должен убрать при отсутствии долга, напишите письменное обращение

    нужна детальная консультация или помощь в подготовке документов ( заявы, иски т .п.) - обращайтесь через сайт Или найдите мои контакты

    С уважением Виктория Костромина


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України