Задайте вопрос юристу

827 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Административное право, 06 января 2022, вопрос №54058

Запуск петард из окон.

Могут ли вызвать милицию и оштрафовать меня в случае,если я кидал петарды с окна в не запрещенное для этого время(5 вечера)?

Ответы юристов (3)

    Павловський Віталій Ігорович
    Общаться в чате Павловський Віталій Ігорович 2 года назад

    Адвокат, г. Николаев, 16 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго вечора.

    Так, Вас можуть притягнути за статтею 182 Кодексу про адміністративні правопорушення, якою передбачена відповідальність за порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях. Це тягне за собою попередження або накладення штрафу: на громадян – від 85 до 255 грн., на посадових осіб та громадян – суб’єктів господарської діяльності – від 255 до 510 грн.

    Також, у кожному місті є Правила благоустрою міста. Де можуть зазначенні вимоги до використання перотихнічних засобів (час, місце, тощо). За порушення Ви можете нести відповідальність за ст. 152 Кодексу про адміністративні правопорушення – порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів.

    Штраф від 850 до 1700 гривень.

    Адвокат Евгений Александрович
    Общаться в чате Адвокат Евгений Александрович 2 года назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Здравствуйте!

    Это нарушение правил тишины по статье 182 Кодекса Украины об административных правонарушениях и мелкое хулиганство по статье 173 Кодекса Украины об административных правонарушениях, поэтому есть основания и вполне могут быть вызваны сотрудники полиции по телефону 102.

    Нужна полная консультация алгоритм действий обращайтесь индивидуально через Звернутися.

    • Но почему тогда тому,кто позавчера в 10 вечера стрелял никто не пригрозил полицией? И могут ли что-то доказать,если нету видеозаписи моих действий?


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України