Задайте вопрос юристу

827 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Права человека, 14 января 2022, вопрос №54469

Чи можна з 16 років вільно публікувати в соціальних мережах фото в білизні?

В школі вчителям хтось показав моє фото там де я в футболці і в білизні, які були в мене в інстаграмі, і почались претензії, чи мають вони право щось говорити взагалі?

Ответы юристов (2)

    Гончаренко Константин
    Общаться в чате Гончаренко Константин 2 года назад

    Юрист, г. Сумы, 5 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня!

    Є ОЗНАКИ втручання у ваше особисте життя

    передавати ваші фото без вашої згоди не можуть

    порушується право на недоторканість приватного життя, право на таємницю особистого життя. Дане правопорушення підпадає під дію ст.182 Кримінального кодексу України (до трьох років обмеження волі), тому можете вимагати видалити або все відео, або фрагмент з вашим авто. Попередьте, що в разі ігнорування Ваших вимог будете звертатися за захистом своїх прав в поліцію і до суду. В суді можна сформулювати позовні вимоги не лише в плані видалення незаконного контенту, а й відшкодування моральної шкоди.

    але враховуючи , що соціальна мережа інстаграм є публічною взяті звідти фото що є у відкритому доступі не є порушенням , тим паче якщо там немає фото інтимного характеру претензій бути не може - це ваше право жити так як бажаєте.

    все що залишаєте у публічно відкритому доступі не є порушенням ваших прав.

    рекомендую обмежети приватністю доступ до сторінки

    У ваших діях не має порушень, а наклеп це вже порушення і може бути цивільно- правова чи адмін відповідальність з боку осіб які його здійснюють , або ознаки булінгу можете звернутись до поліції

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Босак Назар Орестович
    Общаться в чате Босак Назар Орестович 2 года назад

    Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго вечора. В діях тих осіб є втручання в приватне життя. Так заборонено, а порушення таємниці особитого життя у значний обсягах є злочином, передбаченим Кримінальним кодексом України. Ви можете заявити їм, що такі їх дії вважаються правопорушенням і переглядати чужим людям Ваші особисті фотографії не прийнято.

    Можете звертатись до мене для надання додаткових юридичних послуг з цього чи інших запитань.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України