Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Исполнительное производство, 19 января 2022, вопрос №54735

Прийшло виконавче провадження про необхідність сплати кредиту, якого не брала, що робити?

Доброго дня, постараюсь описати ситуацію коротко, восени 2019 року невідомі зламали мою сімкартку, я не звернула на це уваги, змінила номер і продовжила жити далі, за кілька місяців потому моїм батькам почали телефонувати невідомі та погрожувати, мовляв я винна кошти за швидкі кредити, і якщо не віддам чекати всім біди. Зібравши всю інформацію яку мала, я звернулася до поліції, написала заяву, але до реєстру мою заяву не внесли, мовляв немає складу злочину, а платити нічого я не зобов'язана. Оскільки моїх підписів чи інших фізичних доказів причетності до кредитів немає. Приходили листи на адресу прописки, де я не проживаю вже 14 років, про судові рішення заочні, зміну кредиторів тощо. Черговий похід до поліції результату не дав, сказали "як приїдуть і погрожуватимуть фізично, тоді викликайте, у нас таких нещасних як ви ціла купа, нічого, якось живуть". Але сьогодні на адресу прописки принесли замовного листа, фото додаю нижче, про відкриття провадження проти мене, та я нічого не розумію. Якби мала такі кошти сплатила б заради сімейного спокою. Старша, семирічна донечка хворіє на рак, ми постійно в лікарні, чоловік вдома з молодшою, півторарічною донечкою, вона теж постійно хворіє. Чого мені чекати від такої звістки просто не знаю, що робити теж. Можливо Ви щось порадите?! Дякую.

Ответы юристов (1)

    Босак Назар Орестович

    Добрий вечір. Ви можете спробувати подати до слідчого судді скаргу на бездіяльність слідчого, дізнавача, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення. Така скарга може бути подана особою протягом десяти днів з моменту прийняття рішення, вчинення дії або бездіяльності.

    Ви можете звертатись до мене для надання різноманітних додаткових юридичних послуг з цього чи інших питань.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України