Задайте вопрос юристу

828 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Природные ресурсы, 04 февраля 2022, вопрос №55553

Лесовое господарство,порядок сбора дров в лесу

Можно ли собирать,пилять упавшие мертвие деревя в лесу для отопления своего жилища,внесли ли поправки що до закону о лесовом господарстве ,по поводу разрешения на собирание дров в лесу для личних целей а имено для отопления своего жилища

Ответы юристов (2)

    Тарасюк Віктор  Анатолійович
    Общаться в чате Тарасюк Віктор Анатолійович 2 года назад

    Адвокат, г. Киев, 26 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня! На жаль зміни до відповідного законодавства з цього питання не внесені. Просто піти до лісу й напиляти сушняку чи вітровалу не можна, адже згідно лісового кодексу збір мертвих стовбурів дерев або їх частин потребує спеціального документу – лісорубного квитка. Він видається постійними лісокористувачами, в основному це лісогосподарські підприємства. Несанкціонована рубка сухостою кваліфікується за ст. 65 кодексу про адмінправопорушення “Незаконна порубка, пошкодження та знищення лісових культур і молодняка” і карається штрафами. Без спеціального дозволу можна збирати тільки лісову підстилку – листя, хвою, дрібні гілочки, опалу кору та ін.

    Будуть питання, звертайтесь. Щасти Вам!

    Босак Назар Орестович
    Общаться в чате Босак Назар Орестович 2 года назад

    Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Добрий вечір. Без отримання лісового квитка громадянам дозволяється безоплатно збирати в лісі хмиз та окремі гілки, які лежать на землі. Розпилювати валежник-колоди, які лежать на землі в лісі та спилювати сухостій-померлі дерева, які ще стоять на пеньках, без дозволу не прийнято.

    Ви можете звертатись до мене з цим чи іншими запитаннями для надання додаткових юридичних послуг. Я здобув великий досвід правової роботи з таких питань.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України