Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 15 березня 2022, питання №58462

как можно выехать за границу мужчине ?

Здравствуйте, подскажите у мужа есть ребенок от первого брака и у нас совместные двое деток. Он платит алименты. Есть возможность выехать ему за границу с двумя детьми? Может какие-то документы нужны на третьего ребенка?

Відповіді юристів (3)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю!

    Згідно зі статтею 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» заборона виїзду за межі України громадян України чоловічої статі віку від 18 до 60 років років не застосовуються до таких осіб:

    • на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років.

    На кордоні потрібно надати копії свідоцтв про народження 3 дітей.

    Успіхів!

    Дубовенко Володимир Володимирович
    Дубовенко Володимир Володимирович 2 роки тому

    Юрист, м. Миколаїв, 5 років досвіду

    Вітаю!

    Відповідно до ст. 23 Закону про мобілізацію не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані:

    ...жінки та чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років (такі жінки та чоловіки можуть бути призвані на військову службу у разі їх згоди і тільки за місцем проживання).

    Для перетину кордону необхідно мати свідоцтва про народження дітей, в яких батьком вказана відповідна особа. Як варіант, можна отримати в тер.центрі комплетування та соц.підтримки (військоматі) на підставі вище вказаних свідоцтв про народження відстрочку від призову (посвідчення або відмітка у військово-обліковому документі), оскільки саме про відстрочку вказувала Держприкордонслужба в офіційних веб-ресурсах. Проте виходячи із інформації з різних джерел, уповноважені особи ДПСУ керуються як відмітками у військово-облікових документак, так і самими документи (свідоцтвами).

    Савченко Олександр
    Савченко Олександр 2 роки тому

    Юрист, м. Чернігів, 9 років досвіду

    как можно выехать за границу мужчине ?

    - Доброго дня!

    Готовий надати консультацію на платній основі.

    Якщо потрібна допомога, пишіть на mailmessage@ukr.net


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України