Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 22 березня 2022, питання №59457

Выезд за границу студенту

Добрый день. Сейчас идёт война в Украине, введено военное положение и объявлена всеобщая мобилизация. Сам являюсь студентом в киевском высшем учебном заведении (в университете), на дневной форме обучения. Знаю что согласно статьи 23, не могу быть призванным к боевым действия и мне положена отсрочка на время обучения. Но, не до конца пойму можно ли с этим всем выехать за границу. То есть по факту числюсь в украинском ВУЗе, обучение сейчас дистанционно по понятным причинам, но не пойму подходит ли это для выезда. Если да то что мне нужно получить в военкомате? И как им об этом сказать?

Відповіді юристів (2)

    Сергій
    Сергій 2 роки тому

    Юрист, 3 роки досвіду

    "Стаття 23. Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації

    Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані:...

    Призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають також:

    здобувачі фахової передвищої та вищої освіти, асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти;...".

    ТРЕБА ЗВЕРНУТИСЯ ДО ТЦКСП (ВІЙСЬККОМАТУ), ДЕ НА ПІДСТАВІ ПРИПИСНОГО АБО ВІЙСЬКВОГО КВИТКА, ОТРИМАТИ ДОВІДКА ТЦКСП (ВІЙСЬККОМАТУ), ДЛЯ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ ДЛЯ ПЕРЕИНУ КОРДОНУ.

    ДОКУМЕНТИ:

    - ДОВІДКА ТЦКСП (ВІЙСЬККОМАТУ) про те, що непідлягаєте призову по мобілізації, СТУДЕНТСЬКИЙ КВИОК ТА ДОВІДКА З ВУЗУ (по можливості можливо отримати онлайн).

    В принципі вас мали б пропустити з довідкою з університету та приписним посвідченням оскільки ви скоріше всього призовник, а не військовозобов'язаний.

    Але, в військомат краще сходити щоб вони видали довідку що ви не підлягаєте мобілізації.

    Якщо потрібна детальна консультація або бажаєте віддячити за відповідь на запитання звертайтеся в приватні повідомлення за допомогою значка "звернутися".

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Здравствуйте!

    Вы имеете право на выезд за границу.

    Документы зависят от Вашего отношения к воинской обязанности (приписное или военный билет) и возраста.

    Нужна полная консультация алгоритм действий обращайтесь индивидуально через кнопку "Звернутися".


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України