Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Права человека, 26 марта 2022, вопрос №59964

Нарушение прав во время войны

Здравствуйте! Меня звать Дмитрий. Я хочу проконсультироваться по поводу того что военные нарушают права гражлан Украины. Каким законом Украины,какой статьёй дано право вренным проверять в телефонах личные переписки гражлан? На сколько я знаю это право предоставленно правохранительным органам при проведении следственных мероприятий,когда гражланин подозревается в совершении пресиупления. Если гражланин не является подозреваемым,то каким законом и какой статьёй предусмотрена процедура проверки личной переписки граждан? И каким законом в условиях военного положения предусмотренно раздевание граждан? Военные раздевают гражлан по пояс, в любом помешении. Ведь такой статьи в законе не указанно что военным дано право проверять личные переписки гражлан в телефоне. Ведь статьи конкретной в законе не указагно что военные имеют право раздевать гражлан по пояс,проверяяя следы от ношения оружия.

Ответы юристов (2)

    Сергій

    Няким правом таке не передбачено, наші військові такого не роблять, але якщо ви з таким зустрілись телефонуйте на лінію 102, та залишайте скарги на гарячій лінії мін.оборони та до безпосереднього керівництва військових.

    Також знаю інформацію, що перевіряють особисті переписки війська окупантів під час в'їзду на підконтрольну територію, але тут право вже не допоможе нічим.

    Якщо потрібна детальна консультація або бажаєте віддячити за відповідь на запитання звертайтеся в приватні повідомлення за допомогою значка "звернутися".

    Р.S. Вказуйте в контактах актуальну електронну адресу для зв'язку.

    Босак Назар Орестович

    Доброго вечора. Законодавчими актами, прийнятими недавно, дозволяється проведення перевірок військовими та поліцейськими на блокпостах і в складі патрулів. Це можна робити, зокрема, в разі наявності обгрунтованої підозри щодо окремих осіб. Якщо Ваші права порушують, то Ви маєте право телефонувати до поліції та просити захисту. Військова служба правопорядку в Збройних силах України та військова прокуратура працюють по боротьбі із правопорушеннями у військовій сфері.

    Ви можете звертатись до мене для надання різноманітних додаткових правничих послуг з даного питання чи інших запитань. Я можу, наприклад, надати Вам детальну юридичну консультацію, написати тексти документів правового характеру чи надати інші юридичні послуги.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України