Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 02 апреля 2022, вопрос №60748

Можно выезжать за границу или нет?

Подскажите пожалуйста, могу ли я с таким временным удостоверением выезжать за границу? Написано что не военнообязанный по ст. 306.
Если не могу, то что нужно сделать для того чтобы выпустили? Так как я имею проблемы со зрением.

Ответы юристов (2)

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 2 года назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Добрий вечір!

    ВИХОДЯЧИ З ТОГО, ЩО ВИ ОБМЕЖЕНО ПРИДАТНИЙ У ВІЙСЬКОВИЙ ЧАС, А НЕ НЕПРИДАТНИЙ У ВІЙСЬКОВИЙ ЧАС, ЩО ВИ ЗНЯТИЙ З ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ, А НЕ ВИКЛЮЧЕНИЙ З НЬОГО, ТОМУ ЦЕ НАЖАЛЬ, НЕ НАДАЄ ПРАВО НА ОТРИМАННЯ ВІДСТРОЧКИ ВІД ПРИЗОВУ ПРИ МОБІЛІЗАЦІЇ ТА НА ПЕРЕТИН КОРДОНУ,

    Але НАДАЄ ШАНС (з'явитися з медичними документами на медкомісію) щодо визнання непридатним або тимчасово непридатним, при зверненні до ТЦКСП (військкомату) для проведення медичного огляду, що може надати право на перетин кордону.

    ЗАКОН УКРАЇНИ

    Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1993, № 44, ст.416):

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3543-12#Text

    "Стаття 23. Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації

    Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані:...

    визнані відповідно до висновку військово-лікарської комісії тимчасово непридатними до військової служби за станом здоров’я на термін до шести місяців (з наступним проходженням військово-лікарської комісії);...".

    Можете пройти медичний огляд до з'явлення до медкомісії ТЦКСП (військкомату) у будь-якій лікарні за місцем перебування, а на медкомісію прибути вже з медичними документами.

    ІНША СПРАВА, ЯКЩО ВИ НЕПРИДАТНИЙ У ВІЙСЬКОВИЙ ЧАС З ВИКЛЮЧЕННЯМ З ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ, тоді є законні підстави для виїзду за кордон, в зв"язку з висновком про непридатність для проходження військової служби.

    У підтвердження вищезазначеного повідомляю про те, що на сторінці Державної прикордонної служби у Facebook вказано про те, що:

    https://www.facebook.com/100066866381279/posts/284433603795517/?d=n:

    "Винятки щодо обмеження виїзду за межі України на період воєнного стану чоловікам від 18 до 60 років.

    Як вже повідомлялося, на період дії правового режиму воєнного стану чоловікам – громадянам України, віком від 18 до 60 років, обмежено виїзд за межі України.

    Окремо зазначимо, що виключення можуть стосуватися тільки осіб, визначених законодавством.

    Зокрема тих, які мають:...

    2. висновок військово-лікарської комісії про непридатність".

    У разі наявності запитань звертайтеся через кнопку "Звернутися".

    Всього доброго!

    • Дмитрий Клиент 2 года назад

      Спасибо за полный развернутый ответ.

      Уточните ещё пожалуйста, если я нахожусь в другом городе, не по месту прописки, могу ли я обратится в любой военкомат? И будут ли актуальные документы с частной офтальмологической клиники, где я проходил лечение а не гос больницы?

      Спасибо


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України