Задайте вопрос юристу

827 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 23 апреля 2022, вопрос №62694

Ввостановление гражданства Украины

Подскажите могу ли я и каким образом ввостановить украинский паспорт,я гражданка Крыма,в 2015 году необходимо было заменить фото (25лет),но не смогла этого сделать т к Крым был аккупирован Россией,помогите,с чего начать.

Ответы юристов (2)

    Пользователь не активен
    Общаться в чате Пользователь не активен год назад

    Адвокат, 5 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Добрый день ,

    ! З 24 лютого 2022 року, відповідно до Закону України "Про правовий режим воєнного стану", в Україні введено режим воєнного стану!

    Постановою Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2022 р. № 165 "Деякі питання реалізації прав, свобод і законних інтересів фізичних та юридичних осіб" зупинено строки надання адміністративних послуг суб’єктами їх надання та строки видачі дозвільними органами документів дозвільного характеру на час воєнного стану в Україні. Зупинені строки будуть поновлені у місячний строк після припинення чи скасування воєнного стану на відповідній території України.

    В зв'язку з цим, на період дії воєнного стану в Україні для посвідчення особи, підтвердження громадянства України можна пред’являти документ, термін дії якого закінчився або до якого своєчасно не вклеєна фотокартка.

    Окрім цього, у додатку ДІЯ з'явився єДокумент, який є документом, що посвідчує особу в період дії воєнного стану, у формі відображення в електронній формі інформації,що ідентифікує особу та міститиься в паспорті громадянина України та/або в паспорті громадянина України для виїзду за кордон, та/або в посвідченні водія ( постанова Кабінету міністрів України від від 10 березня 2022 р. № 248 "Деякі питання застосування єДокумента в період дії воєнного стану"

    Подробный алгоритм действий, перечень документов, а так же орган в который вам надо обращаться вы найдёте здесь , перейдите по ссылке :

    https://wiki.legalaid.gov.ua/index.php/Порядок_оформлення_та_видачі_паспорта_громадянина_України

    • Спасибо большое за ответ


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України