Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 14 мая 2022, вопрос №64311

Повторна мобілізаційна повістка

Доброго дня,

Наступна ситуація.
1. Пройшов ВЛК (придатний) за повісткою
2. Отримав повістку з призовом в ЗСУ. До того не служив
3. Прийшов у визначений час, доставили в тренувальний центр, де в процесі зарахування подивилися висновки ВЛК і зі словами подиву, чого я взагалі прийшов у військомат і чого мене відправили у ЗСУ, повідомили, що з такими хворобами не служать і потім "декомісували". Побажали підтримувати тил і все таке.
4. Після повернення у військоматі сказали, що раз я, згідно ВЛК, є придатним, то мене треба кудись все одно відправити. Повістку забрали і військовий квиток не віддали.

Питання - чи має право військомат надсилати другу мобілізаційну повістку з призовом у ЗСУ впродовж однієї мобілізації?
Повістка звучала як "Резервіст призивається на військову службу за призовом осіб із числа резервістів у особливий період"

Дякую

Ответы юристов (1)

    Карпенко Андрей Владимирович

    Вітаю!

    Зі скаргою можна звернутися:

    "Гарячі лінії" МО України : https://www.mil.gov.ua/kontakti/garyacha-liniya.ht...

    Сайт МО України: https://www.mil.gov.ua/

    В Главное управление Военной службы правопорядка в Вооруженных Силах Украины: (044) 454-73-08 в рабочее время; (044) 454-73-03 в нерабочее время.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України