Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 22 мая 2022, вопрос №64854

Доверенность по загранпаспорту

Здравствуйте! На днях буду делать загранпаспорт потом нужно уехать заграницу, можно ли оформить доверенность на человека, чтобы он его забрал?

Ответы юристов (1)

    Дубовенко Володимир Володимирович

    Вітаю!

    Видача заявникові паспорта для виїзду за кордон здійснюється тим територіальним органом/територіальним підрозділом ДМС, закордонною дипломатичною установою, уповноваженим суб’єктом, який прийняв документи для оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта для виїзду за кордон.

    Для отримання паспорта для виїзду за кордон, оформленого на ім’я особи, заявник подає документ, що посвідчує особу.

    Постановою КМУ від 7 травня 2014 р. № 152 передбачено отримання закордонного паспорта законним представником/уповноваженою особою лише у разі оформлення на ім’я особи, яка не досягла 12-річного віку або оформлений особі у віці від 12 до 16 років. Таким чином, якщо особа досягла 16-річного віку, то отримувати закордонний паспорт вона повинна особисто, оскільки під час видачі паспорта проводиться процедура верифікації. Заявником проводиться візуальна перевірка персональних даних, внесених до паспорта.

    Хочу також зазначити, що якщо заявник не отримав оформлений паспорт для виїзду за кордон протягом шести місяців з дня його оформлення, працівник територіального органу/територіального підрозділу ДМС письмово повідомляє заявнику та попереджає про знищення паспорта в разі його неотримання протягом року з дня його оформлення, а закордонній дипломатичній установі - з дня його надходження. У разі неотримання протягом року паспорт для виїзду за кордон знищується відповідно до пунктів 92-95 Порядку 152.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України