Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 22 мая 2022, вопрос №64883

Де отримати ордер на квартиру, якщо він загублений, а необхідно приватизувати квартиру

Добрий день. Таке питання. Ордер на квартиру який видавався у 1983 році безповоротно втрачено. Що робити щоб документально підкріпити свої права на житлоплощу. Потрібно приватизувати квартирую.

Ответы юристов (2)

    Жупинский Николай Андреевич

    Ордер видається один раз і відновити його неможливо. Але ордер видавався на підставі рішення виконавчого комітету, яке зберігається в державному архіві, якщо це було до 2000 року.

    Дубовенко Володимир Володимирович

    Вітаю!

    Згідно з Правилами обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень в Українській РСР (Постанова №470 від 11.12.1984р.) – ордер дійсний протягом 30 днів і при вселенні громадянин здає ордер в житлово – експлуатаційну контору, а за її відсутності – відповідному підприємству, установі, організації як документ сурової звітності. Таким чином ордер, фактично, й не повинен його зберігати, в свою чергу відсутність ордера у вище згаданих організаціях не є однозначно підставою, що вказує про неможливість приватизації, зокрема, про це вказується у постанові ВС по справі №296/4642/19 від 24 лютого 2021 року.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України