Задайте вопрос юристу

827 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 22 мая 2022, вопрос №64908

Могут ли быть разделены обязанности по кредиту взятому в браке?

Я в разводе уже год. Дети после развода остались со мной, бывший муж платит на них алименты. Будучи в браке муж брал кредит в банке и не один раз. Все, что было куплено на кредитные деньги он забрал при разводе.
Он хочет подать на раздел обязанностей и заставить меня платить половину долга по кредиту взятому в браке. Это вообще возможно?

Ответы юристов (1)

    Дубовенко Володимир Володимирович
    Общаться в чате Дубовенко Володимир Володимирович год назад

    Юрист, г. Николаев, 4 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Вітаю!

    Борг за кредитним договором одного з подружжя ділиться між колишнім подружжям за таких умов:

    1. кредитний договір укладений під час шлюбу;
    2. кредитний договір укладений в інтересах сім’ї;
    3. одержаний кредит використаний в інтересах сім’ї, а не у власних, не пов’язаних із сім’єю, інтересах одного з подружжя.

    До складу майна, що підлягає поділу, входить загальне майно, наявне у подружжя на час розгляду справи, і те, що знаходиться у третіх осіб. При поділі майна враховуються також борги подружжя та правовідносини за зобов'язаннями, що виникли в інтересах сім'ї. Тобто, якщо одним із подружжя укладено договір в інтересах сім'ї, то цивільні права та обов'язки за цим договором виникають в обох із подружжя. Якщо наявність боргових зобов'язань підтверджується відповідними засобами доказування, такі боргові зобов'язання повинні враховуватись при поділі майна подружжя.

    Таким чином, оскільки поділу майна у Вас поки що не відбулось, у майбутньому можливий розподіл майна подружжя разом із кредитними боргами, проте все буде вирішуватись у суді.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України