Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 23 мая 2022, вопрос №65034

Изменеие правил выезда

Знаю, что изменились правила выезда от 04 мая 22 года, можно ли пересекать с белым билетом, вот с такой записью?

Ответы юристов (2)

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович год назад

    Адвокат, г. Киев, 25 лет опыта

    Вітаю!

    НІ, такий запис в військовому квитку не надає Вам права на перетин кордону.

    Наказ Міністра оборони України від 09.06.2006 року № 342 «Про затвердження змін у Настанові з військового обліку прапорщиків, мічманів, сержантів, старшин, солдатів та матросів запасу Збройних Сил України та інших військових формувань” .

    Приказ имеет гриф секретности, поэтому процитировать его Вам мне не удастся. Вы сняты с учета. Однако снятие с учета не говорит о том, что Вы исключены с воинского учета, следовательно Вы ПОДЛЕЖИТЕ призыву. У Вас скорее всего есть только справка, на обратной стороне которой написана ссылка на этот приказ.

    У запас Збройних сил України та інших військових формувань зараховуються громадяни України, які придатні за станом здоров’я до проходження військової служби в мирний або воєнний час (всі громадяни зняті з військового обліку згідно з наказом МОУ від 09.06.2006 № 342) і не досягли граничного віку перебування в запасі (ст. 27 Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу» (далі - Закон). Військовозобов’язані, які перебувають в запасі та мають військові звання офіцерського, рядового, сержантського і старшинського складу, поділяються на розряди за віком: перший розряд – до 35 років, другий розряд – до 60 років(ст. 28 Закону). Граничний вік перебування в запасі другого розряду є граничним віком перебування в запасі та у військовому резерві.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Вячеславе!

    БАЖАНО БУЛО Б ПОБАЧИТИ ВАШ ВІЙСЬКОВИЙ КВИТОК ПОВНІСТЮ, ОДНАК НАПЕРЕД ПРИПУСКАЮ, ЩО НЕ ПРОПУСТЯТЬ.

    ДЛЯ ВИЇЗДУ ЗА КОРДОН ПОТРІБНО МАТИ ВИСНОВОК ПРО НЕПРИДАТНІСТЬ ІЗ ВИКЛЮЧЕННЯМ З ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ.

    «….03 травня 2022 07:28

    Державна прикордонна служба України оформила нові роз’яснення від 03 травня 2022 року щодо перетину кордону. Ознайомитись можна за посиланням:

    https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-ko...

    З метою здійснення заходів правового режиму воєнного стану обмежено виїзд з України громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років. Однак, така заборона не є абсолютною.

    Так, громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років можуть виїхати за кордон:

    1. Визнані встановленим порядком непридатними до військової служби за станом здоров’я з виключенням з військового обліку (тимчасове посвідчення військовозобов’язаного або військовий квиток з відміткою, витяг з наказу про звільнення з військової служби та виключення зі списків особового складу).

    Всього доброго! Сподіваюсь, що консультація була корисною. Якщо є додаткові питання, звертайтесь індивідуально, натиснувши кнопку «Звернутися»!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України