Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 24 мая 2022, вопрос №65047

Виїзд за кордон працівнику держустанови іншої країни

Доброго дня. Мене звуть Роман Семененко, я артист балету. Працюю в Клайпедському державному музичному театрі (Литва). Маю на руках контракт який дійсний до кінця серпня цього року та тимчасовий вид на проживання в Литві. На разі знаходжусь в Україні та не можу виїхати. Вже три місяці не виконую обов`язки контракту, не отримую зарплатню, проживаю у друзів, тому що батьки були з Маріуполя, і по всім відомим причинам, не можу жити в своєму рідному домі, вже витратив майже всю фінансову подушку яку мав. Якщо працевлаштуватися по освіті - одразу згасають контракт та тимчасовий вид на проживання в Литві.
В мене питання таке, чи передбачено законом або новими правилами воєнного стану дозвіл на виїзд закордон під час воєнного стану для таких випадків як в мене? Чи можна десь зробити запит в державних установах України на особистий дозвіл для виїзду з країни під час воєнного стану?
Буду дуже вдячний за будь яке роз`яснення моєї ситуації, та пораду щодо ймовірних кроків для вирішення цієї проблеми!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України