Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 27 мая 2022, вопрос №65382

Муж не является биологическим отцом ребенка отказ

Ребенок родился в браке,но вместе мы уже не проживали 3года.Биологический отец хочет дать свою фамилию,но не может так как фактический отец находится далеко и не может приехать.Как можно отказаться от ребенка если он далеко и приехать в Закс и написать отказ неможет

Ответы юристов (1)

    Босак Назар Орестович

    Добрий вечір. Юридично батько, матір дитини та біологічний батько дитини можуть подати заяву (заяви) до органу РАЦС для визнання батьківства біологічного батька. Орган РАЦС може на підставі такої заяви внести зміни до реєстру актів цивільного стану та видати нове свідоцтво про народження з вказаними даними про нового юридично батька. Якщо немає спільної згоди їз всіх трьох на подання заяви до органу РАЦС, то хтось з них трьох може подати до суду позов.

    Якщо юридично батько знаходиться в Україні, то він може через представника по довіреності подати заяву до органу РАЦС. Якщо він закордоном, то таку довіреність можна завірити в тамтешнього нотаріуса та в посольстві чи консульстві України.

    Ви можете звертатись до мене для надання різноманітних додаткових правничих послуг з цього чи інших питань. Я можу, зокрема, надати Вам детальну юридичну консультацію, написати текст заяви до органу РАЦС чи написати текст позовної заяви.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України