Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 02 июня 2022, вопрос №65884

Виїзд за кордон на стажування до іноземного університету

Отримав офіційне запрошення до іноземного університету на наукове стажування. Обмежено придатний до військової служби у військовий час. Маю відповідне тимчасове посвідчення військовозобов’язаного. Підкажіть алгоритм отримання дозволу у Тереторіальному пункті комплектування щоб не виникло проблем з перетином кордону безпосередньо у пункті пропуску. Я розумію що у разі відмови перетину можу звертатись за судовим рішенням. Але повертатись і подавати позив це власний час, та кошти, у тому числі за зіпсовані квитки. Дякую

Ответы юристов (4)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю!

    Вікторе, Ви будете стажистом, чи асистентом стажистом.

    Загалом Державна прикордонна служба чітко визначає, що для перетину кордону у зв'язку із навчанням потрібно:

    студентський квиток або студентська віза

    перекладені та нотаріально завірені документи про зарахування/навчання особи у закордонному вузі;

    військово-облікові документи з записом щодо надання їм відстрочки від призову (призову за мобілізацією)

    довідка видана територіальним центром комплектування та соціальної підтримки для виїзду за кордон для здобувачів фахової передвищої та вищої освіти, асистентів-стажистів, аспірантів та докторантів, які навчаються за кордоном за денною або дуальною формами здобуття освіти).

    ОТРИМАТИ ПОТРІБНО ДОКУМЕНТИ У ВІЙСЬККОМАТІ (ТЦК та СП) БУДЕ ВІДВЕРТО СКАЖУ НЕПРОСТО, АЛЕ ПИТАННЯ ПОТРІБНО ВИРІШУВАТИ НА МІСЦІ.

    ЯК ВИ ЗРОЗУМІЛИ, ОТРИМАННЯ НЕОБХІДНИХ ДОКУМЕНТІВ У ВІЙСЬККОМАТІ НЕ ВИРІШУЄ ПОВНІСТЮ ПИТАННЯ.

    ДОДАТКОВО ЩЕ ПОТРІБНО БУДЕ СТУДЕНТСЬКИЙ КВИТОК І ПЕРЕКЛАДЕНІ ДОКУМЕНТИ ПРО ЗАРАХУВАННЯ/НАВЧАННЯ/СТАЖУВАННЯ.

    Всього доброго! Сподіваюсь, що консультація була корисною.Якщо є додаткові питання, звертайтесь індивідуально, натиснувши кнопку «Звернутися»!

    • Віктор Клиент год назад

      Дякую! Саме очікую на офіційне запрошення з деканату іноземного вузу електронною поштою. Як отримаю копію, то зроблю нотаріально завірений переклад. Чи обов`язково орігінали з мокрими печатками? Документ офіційний. Дуже багато чув про приватні польські вузи які «схемою» навчання в іноземному вузі» заробляють кошти з «ухилянтів». Саме тому і звернувся тут до юристів. Коли отримаю лист вже піду до Тер центру комплектування.Це мої колеги відгукнулись і запросили а також забезпечили фінансуванням.Віза для ЄС не потрібна. ЄС дає дозвіл на тимчасовий захист який фактично прирівнюється як дозвіл на роботу. Відмовлявся їхати ще взимку, хоча і маю обмеження по здоров’ю. Було якось незручно коли тікали діти та жінки.Я обмежено придатний у військовий стан.Військову кафедру не закінчував. У посвідченні написано: склад-рядовий, звання-солдат. 24 лютого прийшов до пункту збору, військовій подивився тимчасове посвідчення, записав телефон на папірець і відправив додому. Мобілізували тоді лише з бойовим досвідом та АТОшників. Зараз потрібні хоч якісь кошти щоб забезпечити сім’ю. Повідомлень від військкомату через ДІЮ чи по телефону не отримував. Зауважте якщо я помиляюсь.

      • Кирда Вячеслав Володимирович

        на кордоні потрібно саме оригінали документів: оригінал студентського квитка або візи, оригінальний переклад та завірений, а також довідки із військкомату!

        Всього доброго! Сподіваюсь, що консультація була корисною. Якщо є додаткові питання, звертайтесь індивідуально, натиснувши кнопку «Звернутися»!

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович год назад

    Адвокат, г. Киев, 25 лет опыта

    Вітаю!

    Мають право на перетин кордону:

    "Є здобувачами фахової передвищої та вищої освіти за кордоном (студентський квиток або студентська віза; перекладені та нотаріально завірені документи навчання особи у закордонному вузі; військово-облікові документи з записом щодо надання їм відстрочки від призову (призову за мобілізацією), довідка видана територіальним центром комплектування та соціальної підтримки для виїзду за кордон для здобувачів фахової передвищої та вищої освіти, асистентів-стажистів, аспірантів та докторантів, які навчаються за кордоном за денною або дуальною формами здобуття освіти);"

    У разі наявності запитань звертайтеся через кнопку зеленого кольору "ЗВЕРНУТИСЯ" (ВІД ФОТО З ПРАВОЇ СТОРОНИ).


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України