Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Кримінальне право, 05 червня 2022, питання №66066

Мій брат вкрав у мене гроші.

В одного чоловіка я позичив 300 доларів, для того щоб виїхати за кордон до роботи. Гроші були під замком, коли я одного разу прийшов щоб взяти ці 300 доларів і поміняти, я перераховую, а там тільки 200 доларів. Крім того там були ще 1000 гривень, але вони були на місці і всі гроші розкидані (в мене були гарно поскладені). Так от коли я пішов до нього виясняти він мені нагло бреше в очі що це не він. Хоч він у мене крав уже не перший раз. Коли були крадіжки я 3 рази його зловив на гарячому, але він продовжує далі брехати. Так от, я з ним говорив що 100 доларів які він вкрав це не мої і мені треба вернути. Він обіцяв що поверне. Але пройшов місяць, я кажу йому віддавай, так як ти обіцяв, а він мені бреше що він такого не говорив. Тепер грозить мені поламати ноги і віддавати не збирається. Тепер я не знаю як доказати його вину так як доказів в мене немає.

Відповіді юристів (2)

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович рік тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. Ви маєте право звернутись до поліції із заявою. Вам зараз краще якомога швидше звернутись в поліцію. Поліція зобов'язана сама розслідувати злочини та збирати докази.

    Ви можете звертатись до мене для надання додаткових правничих послуг з цього чи інших запитань. Я можу, зокрема, написати для Вас текст заяви до поліції.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Здравствуйте!

    Рекомендую Вам подать заявление в полицию о внесении ведомостей в Единый реестр досудебных расследований и открытии уголовного дела о краже по ст.185 Уголовного кодекса Украины, о чём в полиции Вам должны выдать извлечение из Единого реестра досудебных расследований.

    Всего доброго!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України