Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 06 червня 2022, питання №66130

Лишити дитину з бабусею

Бабуся виїхала до Італії з дитиною з окупованої території. Термін доручення на дитину спливає 1 липня. Для оформлення доручення потрібна фізична присутність одного з батьків. Мати дитини в Германії і в неї є проблеми з законом невідомо якого ступіня, як мінімум водіння в нетверезому стані без прав на керування ТЗ. Що з нею буде, невідомо, і чи зможе вона приїхати до Італії сумніваюсь. Батько дитини на окупованій території і з ним нема зв'язку, бо в нас тут майже нема інтернету і в місті, а в селі взагалі.
Я пропоную їм виїхати на вільну територію України і влаштувати, але це поки під питанням. Чи можна зробити доручення на дитину без присутності батьків, або якось іншим чином лишити дитину з бабусею?
Якщо з бабусею щось трапиться чи можливо портувати дитину в Україну, щоб вона не загубилася за кордоном?
Писати на Вайбер, Фейсбук, Ватсап або сигнал, або електронну пошту


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України