Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 10 июня 2022, вопрос №66475

если родитель инвалид

Здравствуйте !Читал, что по закону освобождено лицо от мобилизации, которое имеет отца или мать с 1-2 гр.инвалидности и являющимся у них единственным сыном.Нужно ли опекунство ещё оформлять над единственным оставшемся родителем или что ещё нужно, чтобы в этом случае получить освобождение от мобилизации?Спасибо!

Ответы юристов (3)

    Промський Євгеній Сергійович
    Промський Євгеній Сергійович год назад

    Адвокат, г. Киев, 4 года опыта

    Добрый день! Опекунство оформлять не нужно, самого наличия инвалидности 1 или 2 группы у родителя достаточно для освобождения от мобилизации. Для более подробной консультации нажимайте кнопку "Обратиться".

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня!

    В цьому випадку достатньо документів, що підтверджуюють інвалідність батьків.

    З ними та з воєнним квитком треба з'явитись до ТЦКСП та написати заяву про отримання відстрочки від мобілізації на підставі ст. 23 Закону України Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію. Це все.

    Дореч на цій же підставі Ви маєте право і виїхати за межі України.

    Будуть питання, тисніть кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю!

    Так, дійсно, ПРИ НАЯВНОСТІ МАТЕРІ АБО БАТЬКА ІЗ ІНВАЛІДНІСТЮ 1 АБО 2 ГРУПИ ОСОБА ВЗАГАЛІ НЕ ПІДЛЯГАЄ МОБІЛІЗАЦІЇ І МАЄ ПРАВО ЗА КОРДОН!

    Для більш детальної консультації звертайтесь індивідуально, натиснувши кнопку «Звернутися»!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України