Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 21 июня 2022, вопрос №67391

Перетин кордону України

Чоловік має тимчасовий військовий квиток в якому зазначено: виключено з обліку військовозобов'язаних по ст37 п5 пп Г, від 1999 року. Судимість вже погашена.
У війскоматі кажуть, що питань до нього не мають і він може бути вільний та перетинати кордон.
13.04.2022 року у 03:30 годині на ПП Ягодин, його документи дивились два представника СБУ і кажуть: докажи що ти був засуджений, кудись хотіли дзвонити, але ніч. Потім кажуть: ми тебе пропускаємо, але остаточне рішення, хай приймають прикордонники.
Молода дівчина з прикордонної служби довго дивилась на документи та не знала що відповісти. Покликала другу жінку, показала документи, а та почала тикати йому в лице бумаги і кричала: будеш інвалідом, тоді пропустимо.
Видали письмову відповідь: тимчасова заборона у перетині кордону, не надав підтверджуючі документи.
Які ще документи їм потрібні, якщо цей військовий квиток і є документ?
Підкажіть будь ласка, потрібно оскаржувати рішення в суді (це довго, до 5 місяців), чи піти на прийом до начальника прикордонного загіну Волинської обл.?
Маючи такі документи, може чоловік перетинати кордон?

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дгя, Ярославе!

    Звичайно, відповідь, яку Вам дали на кордоні, це просто відписка, бо в ній не вказані правдиві мотиви відмови. Насправді осіб, судимих за тяжкі та особливо тяжкі злочини через кордон не пропускають. Проте законних підстав на те прикордонники не мають. От і пишуть у відмовах різну беліберду на кшталт тої, що написали Вам. Ви, звичайно, маєте право оскаржити таку відповідь, але результат буде, скорше за все, той самий. На жаль...

    Треба шукати інші законні підстави для виїзду за кордон. Вони є, і якщо Ви хочете про це поговорити, зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись".


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України