Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 23 июня 2022, вопрос №67579

Пришла повестка в ртцк,но только остлужил срочную службу

Пришла повестка на мобилизацию,но недавно только отслужил срочную службу.
После явки,сразу выдали бланк для прохождения мед.комиссии.
Законно ли?

Ответы юристов (1)

    Деркач Вадим Владимирович

    Доброго вечора!

    Ви маєте право на відстрочку протягом шести місяців з дня звільнення, згідно зі ст. 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію"

    Не підлягають призову на військову службу під час часткової мобілізації протягом шести місяців з дня звільнення з військової служби військовозобов’язані з числа громадян, які проходили військову службу за призовом під час мобілізації та були звільнені зі служби у запас (крім військовослужбовців, зарахованих на службу у військовому оперативному резерві першої черги). Такі особи у зазначений період можуть бути призвані на військову службу за їх згодою.

    Вам необхідно звернутись до територіального центру комплектування та соціальної підтримки де Ви зареєстровані щодо надання відстрочки.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України