Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 01 июля 2022, вопрос №68193

Уехать за границу мужчине

Здравствуйте,у мужа трое детей,от разных браков,имеет ли он права на выезд за границу из Украины? Или только если дети живут с ним? Платит алименты всем нужно работать. Что нужно для того чтобы выехать и возможно ли это вообще? И ещё скажите пожалуйста если у жены инвалидность и она уже в ЕС как ему приехать к ней? Можно ли это по закону или нет? Спасибо большое за помощь

Ответы юристов (2)

    Промський Євгеній Сергійович
    Промський Євгеній Сергійович год назад

    Адвокат, г. Киев, 4 года опыта

    Добрый день! Мужчина, у которого трое детей, даже от разных браков, имеет право на выезд за границу. Для более подробной консультации нажимайте кнопку "Обратиться".

    Комаса Александр Владимирович
    Комаса Александр Владимирович год назад

    Адвокат, г. Чернигов, 11 лет опыта

    Добрый день, к сожелению наличие 3-х детей от разных браков не дет право на пересечение границы.

    https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-ko...

    Кабінет Міністрів України вніс зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.1995 № 57.

    З метою здійснення заходів правового режиму воєнного стану обмежено виїзд з України громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років. Однак, така заборона не є абсолютною.

    Так, громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років можуть виїхати за кордон:

    8. Пункт 2-6 Правил передбачає можливість виїзду за межі України інших зобов’язаних, які не віднесені до вище перелічених категорій:

    3) чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років;

    Підтверджуючі документи:

    1) свідоцтва про народження дітей (трьох і більше);

    2) свідоцтво про реєстрацію шлюбу з матір’ю дітей (трьох і більше

    або

    рішення суду про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дітей з батьком

    або

    рішення суду про розірвання шлюбу та рішення органу опіки та піклування про визначення місця проживання дітей з батьком.

    3) посвідчення батька багатодітної сім’ї.

    4) чоловіки, які самостійно виховують дитину (дітей) віком до 18 років.

    Підтверджуючі документи: 1) свідоцтво про народження дитини (дітей); 2) свідоцтво про смерть матері дитини або рішення суду про позбавлення матері батьківських прав або рішення суду про відібрання дитини у матері без позбавлення її батьківських прав або рішення суду про визнання матері безвісти відсутньою або рішення суду про оголошення матері померлою.

    Инвалидность у жены какая группа? Если 1 или 2, то она может приехать в Украину и тогда это будет основанием, чтобы выехать за границу для ее сопровождения.

    В случае дополнительных вопросов, обращайтесь, буду рад помочью.

    С уважением, Александр Комаса.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України