Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 04 июля 2022, вопрос №68381

Забрати військовий квиток

Доброго дня. Ситуація наступна, чоловікові прийшла повістка, військовий квиток був втрачений при переїзді ще багато років тому, йому пообіцяли що зроблять новий, пройшов ВЛК, двічі являвся по дзвінку, але вертали додому, сказали чекайте. За цей за він знайшов роботу на підприємстві, яке дає бронь, але без військового квитка оформити на роботу не можуть, а військомат в свою чергу теж не віддає квитка, бо броні поки що немає, та й можна звідти й не вернутися, виходить замкнуте коло. Яким правомірним способом можна отримати квиток та влаштуватися на роботу?

Ответы юристов (2)

    Промський Євгеній Сергійович

    Добрий день! Треба подати письмову заяву з вимогою повернути військовий квиток, якщо не дасть результату - слід скаржитись до обласного військкомату та до Міноборони. Для більш детальної консультації натискайте кнопку "Звернутися".

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю!

    Цілком зрозуміла Ваша ситуація!

    Є тільки 2 варіанти:

    1. Прийняття на роботу під письмове зобов'язання отримання військового квитка та надання його копії.

    2. Отримання військового квитка у центрі комплектування.

    Чи не має чоловік інших підстав для звільнення від мобілізації.

    Для більш детальної консультації звертайтесь індивідуально, натиснувши зелену кнопку «Звернутися»!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України