Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 06 июля 2022, вопрос №68598

Арендодавець не віддає особисті речі закривши приміщення

Доброго дня, в мене виникла проблема з арендодавцем. Я використовувала приміщення під свої особисті речі, меблі, на протязі одного року, в кінці лютого я повідомила що ми виїхали із країни, як і сам арендодавець, та зможу забрати все по поверненню. В кінці березня склад був пошкоджений уламками ракети, скло та ролети повністю розбиті, тобто незахищене абсолютно майно. Зараз в мене з’явилася можливість забрати речі, але арендодавець повісила замок та сказала що віддасть речі тільки коли я оплачу повну вартість оренди за весь термін. Підкажіть яким шляхом я можу забрати свої речі, на законній основі. В мене є чеки на меблі які там зберігаються та підтвердження того що їх доставили за тією адресою.

Ответы юристов (1)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня, перш за все, потрібно бачити Ваш договір оренди. Якщо в цьому договорі не визначено право притримання, то орендодавець не має право перешкоджати Вам отримати свої речі. Але єдиний законний шлях отримання своїх речей - це звернення до суду.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    За потреби може бути надана письмова консультація


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України