Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 15 липня 2022, питання №69367

Добрый день! Хотел бы узнать, я обжаловал Решение ВЛК в письменной форме, отправил им в письме ( ксерокопии справок, тымчасове посвидчення и т. д) в жалобе указал, что я не согласен с высновком, писал им на электронную почту, и без результат но... Они морозатся, уже неделю не отвечают. Что мне делать дальше, и куда обращаться в суд?

Я не согласен с решением ВЛК, отправил заказное письмо со всеми ксерокопиями в вышестоящую ВЛК... Они отмораживаются, что мне делать теперь, может в суд обратиться??

Відповіді юристів (2)

    Мамчур  Катерина Едуардівна
    Добрий вечір. Постанова ВЛК військового комісаріату може бути оскаржена до вище стоячого органу, а саме до ВЛК регіону або ЦВЛК.В свою чергу у разі незгоди з рішенням, прийнятим за результатами військово-медичної експертизи, зацікавлена особа має право звернутися безпосередньо до суду з метою захисту своїх порушених прав.Дана можливість чітко передбачена п.2.3.5 Положення «Про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України», яким визначено, що Постанови ЦВЛК можуть бути оскаржені в судовому порядку. Також у разі незгоди з визначеним ВЛК діагнозом, Ви маєте право пройти самостійно медичний огляд та разом з іншими документами та скаргою надати їх до ВЛК регіону або до ЦВЛК з метою доведення реального стану свого здоров’я та відповідно прийняття ВЛК законного рішення.
    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Здравствуйте!

    Так, пишите с указанием жалоба № 2 (повторно), либо в суд подавайте административный иск, в порядке КАС Украині.

    Нужна полная консультация алгоритм действий обращайтесь индивидуально через кнопку "Звернутися".

    Всего доброго!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України