Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 21 липня 2022, питання №69722 400₴

Мобилизация и трое детей

Добрый день! Можно узнать подлежит ли мобилизации мой гражданский муж если у него двое детей от первого брака и один наш общий. Все дети записаны на него. Алименты он платит бывшей жене на карту, в суд она не подавала и исполнительного листа нет. Если не подлежит мобилизации, то какие документы нужны для предоставления в военкомат?

Відповіді юристів (26)

    Кирда Вячеслав Володимирович
    12.5%

    Вітаю!

    Закон України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію":

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3543-12#Text

    Стаття 23. Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації

    Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані:

    ...

    жінки та чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років.

    {Абзац четвертий частини першої статті 23 із змінами, внесеними згідно із Законом № 1614-VII від 25.07.2014; в редакції Законів № 2226-VIII від 06.12.2017, № 2122-IX від 15.03.2022}

    ТАКИМ ЧИНОМ, КЛЮЧОВИМ Є ФАКТ УТРИМАННЯ ДІТЕЙ.

    НА МОЮ ДУМКУ, ПЕРЕКАЗ КОШТІВ КОЛИШНІЙ ДРУЖИНІ НА ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ БЕЗУМОВНО СВІДЧИТЬ ПРО НАЯВНІСТЬ ФАКТУ УТРИМАННЯ ДІТЕЙ.

    ...

    ВАШ ЧОЛОВІК ОТРИМАВ ПОВІСТКУ ДО ВІЙСЬККОМАТУ?

    ЯКЩО ТАК, ТО З'ЯВИВШИСЬ ЗА ПОВІСТКОЮ, ЙОМУ ПОТРІБНО ПОДАТИ ЗАЯВУ НА ІМ'Я НАЧАЛЬНИКА ТЦК та СП ПРО НАДАННЯ ЙОМУ ВІДСТРОЧКИ НА ПІДСТАВІ СТАТТІ 23 ЗАКОНУ УКРАЇНИ "ПРО МОБІЛІЗАЦІЙНУ ПІДГОТОВКУ ТА МОБІЛІЗАЦІЮ" ЯК ТАКОМУ, НА УТРИМАННІ ЯКОГО ПЕРЕБУВАЄ 3 НЕПОВНОЛІТНІХ ДІТЕЙ.

    ДО ЗАЯВИ ВАРТО ДОДАТИ НОТАРІАЛЬНІ КОПІЇ СВІДОЦТВ ПРО НАРОДЖЕННЯ 3 ДІТЕЙ.

    Всього доброго! Сподіваюсь, що консультація була корисною.Якщо є додаткові питання, звертайтесь індивідуально, натиснувши зелену кнопку «Звернутися»!

    Промський Євгеній Сергійович
    12.5%
    Промський Євгеній Сергійович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 4 роки досвіду

    Добрый день!

    В вашем случае муж не подлежит мобилизации. То, что у него 2 детей от разных браков, не играет роли.

    Підстави для отримання відстрочки від призову по мобілізації, що надають право для перетину кордону зазначеныу ст. 23 ЗУ «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3543-12#Text)

    Стаття 23. Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації

    Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані:

    жінки та чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років.

    В военкомате муж должен предъявить 3 свидетельства о рождении, где он указан отцом. Дополнительных документов не требуется.

    Идти в военкомат есть смысл только в том случае, если мужу вручат или вручили повестку. До этого момента идти в военкомат не нужно.

    Если в военкомате будут нарушать Ваши права, нужно жаловаться в Министерство обороны

    Гарячі лінії Міністерства оборони та ЗС України 0 800 50 04 42

    Жаловаться в письменном виде можно по адресу: 03168, м. Київ-168, Повітрофлотський проспект, 6 E-mail: admou@mil.gov.ua, тел.факс (044) 226-20-15

    Так же муж имеет право на выезд за границу согласно разъяснениям Госпогранслужбы https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-ko...

    8. Пункт 2-6 Правил https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/57-95-%D0%BF#T... передбачає можливість виїзду за межі України інших зобов’язаних, які не віднесені до вище перелічених категорій:

    3) чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років;

    Підтверджуючі документи (один из представленных вариантов):

    1) свідоцтва про народження дітей (трьох і більше);

    2) свідоцтво про реєстрацію шлюбу з матір’ю дітей (трьох і більше

    або

    рішення суду про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дітей з батьком

    або

    рішення суду про розірвання шлюбу та рішення органу опіки та піклування про визначення місця проживання дітей з батьком.

    3) посвідчення батька багатодітної сім’ї.

    Если будут проблемы на границе, рекомендую такой алгоритм.

    1. Вимагайте надання офіційної відмови у перетину кордону від працівників Державної прикордонної служби України, яку ви маєте право оскаржити, як незаконне рішення до начальника пункту пропуску та одночасно до Державної прикордонної служби України, а також до Окружного адміністративного суду.

    ЗАКОН УКРАЇНИ «Про прикордонний контроль»

    Про прикордонний контроль | від 05.11.2009 № 1710-VI (rada.gov.ua)

    "Стаття 14. Порядок відмови у перетинанні державного кордону іноземцям, особам без громадянства та громадянам України

    1. Іноземцю або особі без громадянства, які не відповідають одній чи кільком умовам перетинання державного кордону на в'їзд в Україну або на виїзд з України, зазначеним у частинах першій, третій статті 8 цього Закону, а також громадянину України, якому відмовлено у пропуску через державний кордон при виїзді з України у зв'язку з відсутністю документів, необхідних для в'їзду до держави прямування, транзиту, в передбачених законодавством випадках або у зв'язку з наявністю однієї з підстав для тимчасового обмеження його у праві виїзду за кордон, визначених статтею 6 Закону України "Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України", відмовляється у перетинанні державного кордону лише за обґрунтованим рішенням уповноваженої службової особи підрозділу охорони державного кордону із зазначенням причин відмови. Уповноважена службова особа підрозділу охорони державного кордону про прийняте рішення доповідає начальнику органу охорони державного кордону. Таке рішення набирає чинності невідкладно. Рішення про відмову у перетинанні державного кордону оформляється у двох примірниках. Один примірник рішення про відмову у перетинанні державного кордону видається особі, яка підтверджує своїм підписом на кожному примірнику факт отримання такого рішення. У разі відмови особи підписати рішення про це складається акт.

    2. Форма рішення про відмову у перетинанні державного кордону встановлюється спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у справах охорони державного кордону.

    3. Особа, якій відмовлено у перетинанні державного кордону, має право оскаржити відповідне рішення згідно із Законом України "Про звернення громадян" або до суду. Оскарження зазначеного рішення не зупиняє його дії. Оскаржене рішення може бути скасовано чи змінено начальником органу охорони державного кордону або скасовано та визнано нечинним судом.

    4. У разі відмови іноземцю, особі без громадянства у перетинанні державного кордону на в'їзд в Україну візу у його паспортному документі може бути скасовано за наявності однієї з таких підстав:

    1) рішення відповідного державного органу України про заборону в'їзду в Україну;

    2) обґрунтованих підстав вважати візу отриманою у незаконний спосіб. Неподання іноземцем або особою без громадянства під час в'їзду в Україну одного чи кількох підтверджуючих документів щодо мети та умов перебування в Україні не є підставою до скасування візи.

    Скасування візи здійснюється уповноваженою службовою особою підрозділу охорони державного кордону шляхом проставлення на ній відтиску штемпеля, форма якого встановлюється спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у справах охорони державного кордону. Про скасування візи зазначається у рішенні про відмову у перетинанні державного кордону.

    5. У разі якщо іноземці, особи без громадянства, яким відмовлено у перетинанні державного кордону при в'їзді в Україну, були привезені в пункт пропуску через державний кордон перевізником, уповноважена службова особа підрозділу охорони державного кордону:

    1) наказує перевізникові вивезти іноземців, осіб без громадянства в державу, з якої їх було привезено, або в державу, яка видала паспортний документ, або знайти інший спосіб вивезення зазначених осіб за межі території України;

    2) до подальшого вивезення іноземців, осіб без громадянства, яким було відмовлено у перетинанні державного кордону при в'їзді в Україну, вживає належних заходів щодо запобігання їх незаконному перетинанню державного кордону".

    2. Викликати поліцію!

    3. Письмова скарга керівнику посту!

    4. Скарга до адміністрації Державної прикордонної служби України адресою:

    вул. Володимирська, 26, м. Київ, 01601, Україна

    adpsu@dpsu.gov.uaCлужба «Довіра»:+38(044)527-63-63Факс:+38(044)239-84-80

    Громадська приймальня:

    пн-чт: 09:00 - 17:00

    пт: 09:00 - 16:00

    обід: 13:00 - 14:00

    Громадська приймальня Адміністрації Державної прикордонної служби України розташована за адресою (тимчасово не працює під час карантину):

    вул. Володимирська, 30, м. Київ, 01601, Україна

    zvernennia@dpsu.gov.ua+38 (044) 527-64-29

    пн-чт: 09:00 - 17:00

    пт: 09:00 - 16:00

    обід: 13:00 - 14:00

    Телефон гарячої лінії (Служба «Довіра»)

    Надання громадянам відповідей на питання консультаційного характеру в межах компетенції Державної прикордонної служби України

    1598 (для дзвінків з мобільного)+38(044)527-63-63 (для дзвінків із-за кордону)

    dovira@dpsu.gov.ua

    Подання запитів на отримання публічної інформації

    ПИСЬМОВО - на поштову адресу: вул. Володимирська, 26, м. Київ, 01601. ОСОБИСТО - до Громадської приймальної за адресою (тимчасово не працює): вул.Володимирська, 30, м.Київ.

    (044) 527-64-29(044) 239-84-80 (факс)

    Publicinfo@dpsu.gov.ua

    Подання звернень громадян

    ПИСЬМОВО - на поштову адресу: вул. Володимирська, 26, м. Київ, 01601. ОСОБИСТО - до Громадської приймальної за адресою (тимчасово не працює під час карантину): вул.Володимирська, 30, м.Київ.

    5. Скарга на Урядову Гарячу лінію 1545

    Как только возникнут вопросы - обращайтесь! Буду рад помочь.

    Савченко Олександр
    12.5%
    Савченко Олександр рік тому

    Юрист, м. Чернігів, 9 років досвіду

    Доброго дня, Олено!

    Ваш чоловік не підлягає мобілізації. Обов'язкова явка до військкомату лише по повістці, в якій зазначені причини виклику та строки явки.

    Закон України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3543-12#Text):

    Стаття 23. Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації

    Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані:

    жінки та чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років;

    {Абзац четвертий частини першої статті 23 із змінами, внесеними згідно із Законом № 1614-VII від 25.07.2014; в редакції Законів № 2226-VIII від 06.12.2017, № 2122-IX від 15.03.2022}

    Для отримання відстрочки потрібно подати на ім'я начальника ТЦКСП (військкомату) письмову заяву та документи, які підтверджують факт перебування на утриманні чоловіка трьох дітей віком до 18 років.

    Заяву Ви маєте адаптувати під себе. Тобто, потрібно внести дані вашого військомату (ТЦК та СП) та свої дані (ПІБ, дату народження і т.д.).

    Подаєте заяву в 2-х екземлярах та по списку в додатках документи в 1 екз. (для військкомату). На другому екземплярі заяви військомат повинен проставити відмітку про те, що вони отримали від Вас заяву: реєстраційний індекс та дату. Ви цей екземляр маєте залишити в себе.

    З собою необхідно взяти оригінали всіх документів, наведених у додатках до заяви, та ваш військово-обліковий документ.

    Якщо будуть відмовляти в прийомі заяви, направте її з відповідними додатками Укрпоштою рекомендованим листом із описом вкладення.

    * Зразок заяви:

    Керівнику ___ТЦК та СП

    ___

    Адреса: ___

    Від: ___

    ___року народження

    Адреса проживання:

    Тел.:

    Заява

    Прошу надати мені відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації відповідно до абзацу четвертого частини першої статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» як військовозобов'язаному чоловіку, на утриманні якого перебуває троє дітей віком до 18 років..

    Вказані вище обставини підтверджуються документами, що додаються до заяви.

    Прошу розглянути це звернення у передбачені законодавством строки та проставити відповідну відмітку у моєму військово-обліковому документі.

    Додатки:

    1. Копія мого паспорта;
    2. Копія паспорта моєї цивільної дружини;
    3. Копія свідоцтва про народження дитини (в цивільному шлюбі);
    4. Копії свідоцтва про шлюб та рішення суду про розірвання шлюбу;
    5. Копії свідоцтв про народження 2-х дітей;
    6. Банківська виписка про сплату аліментів на 2-х дітей.

    ___ 2022 р. Підпис ПІБ

    Згідно ст. 19 Конституції України (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/254%D0%BA/96-%...): "Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України".

    У разі порушення ваших прав Ви можете:

    1) Подати письмову скаргу начальнику військкомату

    2) Звернутися в Міністерство оборони України (контакти - https://www.mil.gov.ua/kontakti/garyacha-liniya.ht...)

    3) На телефони гарячих ліній

    0-800-500-410

    0-800-500-442

    044-454-44-99

    4) Також можна зателефонувати на Урядову Гарячу лінію 1545.

    Якщо буде потрібна моя допомога, звертайтеся через кнопку "Звернутися".

    При зверненні вказуйте свою е-пошту, по якій з Вами можна зв'язатися.

    ВСЬОГО НАЙКРАЩОГО!

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович
    7.5%

    Добрый день.

    В соответствии со ст. 23 Закону Украины "О мобилизационной подготовке и мобилизации", не подлежат призыву на военную службу мужчины имеющие на содержании трех и более детей. В соответствии со ст. 181 СК Украины способами содержания ребенка является, в том числе и уплата алиментов.

    Таким образом, доказательствами наличия детей и их содержания является:

    1. Свидетельства о рождении детей, где мужчина указан в качестве отца

    2. В отношении ребенка который проживает совместно с отцом - Выписка из миграционного реестра о том. что они зарегистрированы на одной территории, не плохо также добавить акт обследования составленный местным органом самоуправления о том что семья проживает совместно и ребенок находиться на обеспечении отца.

    2. В отношении детей которые с отцом не проживают - решение (приказ) суда о взыскании адиментов и справка органа исполнения об отсутствии задолженности по алиментам.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    12.5%
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Олена!

    Чоловік не підлягає мобілізації, оскільки на його утримання знаходиться 3дітей!

    Стаття 23 ЗАКОНУ УКРАЇНИ «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію»

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3543-12#Text

    надає вичерпний перелік категорій осіб, які можуть мати право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації:

    Зокрема в ній зазначено:

    «Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані:

    жінки та чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років;"

    При тому не грає ролі, чи діти чоловіка від першого браку проживають з вами, чи ні!

    Отримувати спеціально відстрочку чоловіку не потрібно. Якщо викличуть до ТЦК та СП повісткою, треба показати у військоматі свідоцтва про народження дітей, і то все!

    Будуть питання, зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото. Буду радий допомогти!

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Олена!

    Якщо раптом станеться так, що працівники ТЦК винесуть неправомірне рішення, Ви повинні пам'ятати, що законом передбачена можливість оскарження рішення ТЦКСП:

    По-перше, скарги на незаконні дії представників «військоматів», пов’язані із процесом мобілізації можуть бути в усній формі викладені на гарячій лінії Міністерства Оборони: 0-800-500-410, 0-800-500-442, 044-454-44-99 (нижче більш детально).

    По-друге, скарги на порушення законодавства під час мобілізації подаються керівнику Центру комплектування та соціальної підтримки (воєнкому) або до вищестоячого обласного ТЦКСП (військкомату).

    Скарга має містити детальний опис обставин порушення і клопотання про припинення порушення.

    По-третє, у випадку відсутності належної реакції «воєнкома), незаконні дії, що стосуються мобілізації можуть бути оскаржені до адміністративного суду. Для отримання правової допомоги з цього питання необхідно звернутися до адвоката.

    Гарячі лінії Міністерства оборони та ЗС України

    0 800 50 04 42

    Call-центр Міністерства оборони Українидля вирішення проблемних питань та координації розгляду звернень громадян:

    Розпорядок роботи Саll-центру Міністерства оборони України

    Понеділок — четвер з 09.00 до 18.00

    П’ятниця з 09.00 до 16.45

    Перерва на обід з 13.00 до 13.45

    Субота з 09.00 до 15.00

    Call-центр Збройних Сил України для забезпечення своєчасного та якісного розгляду звернень (заяв) громадян. До нього входять Call-центри видів, окремих родів військ (сил) Збройних Сил України, оперативних та повітряних командувань, Call-центри Командування об'єднаних сил, ОТУ "Північ", ОТУ "Схід", ОУВ "Південь", Головнокомандувача Збройних Сил України, Психологічної допомоги.

    Номер багатоканального зв'язку Call-центру Збройних Сил України — 0800500410, (044) 454-44-99.

    Графік роботи Call-центрів видів, окремих родів війск (сил) Збройних Сил України, оперативних та повітряних командувань - у робочі дні з 09.00 до 18.00.

    Графік роботи Call-центрів Командування об'єднаних сил, ОТУ "Північ", ОТУ "Схід", ОУВ "Південь" —цілодобово, щоденно.

    Графік роботи Call-центру Головнокомандувача Збройних Сил України, Психологічної допомоги — у робочі дні з 09.00 до 18.00. Електронна адреса: Call-center_ZSU@mil.gov.ua.

    «Гаряча лінія» з питань проходження військової служби за контрактом, в тому числі для бажаючих вступити до українського війська, відповіді на телефонні дзвінки за телефоном

    0 800 500 051 — щоденно з 09.00 до 18.00 крім суботи та неділі;

    У разі уточнень чи додаткових питань можете поспілкуватись зі мною в режимі онлайн. Для того треба лише натиснути кнопку "звернутись" біля мого профілю. Вдачи Вам!

    Савченко Олександр
    Савченко Олександр рік тому

    Юрист, м. Чернігів, 9 років досвіду

    Елена!

    То, что нету решения суда об алиментах и исполнительного листа значения не имеет. Ваш гражданский муж, как отец троих детей до 18 лет (двух от первого брака), что подтверждается записью в свидетельствах о рождении, обязан их содержать согласно ст. 180 Семейного кодекса Украины (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2947-14#Text):

    Стаття 180. Обов'язок батьків утримувати дитину

    1. Батьки зобов'язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття.

    Стаття 181. Способи виконання батьками обов'язку утримувати дитину

    1. Способи виконання батьками обов'язку утримувати дитину визначаються за домовленістю між ними.

    2. За домовленістю між батьками дитини той із них, хто проживає окремо від дитини, може брати участь у її утриманні в грошовій і (або) натуральній формі.

    У данному случае - это то, что ваш муж деньги на содержание детей переводит бывшей жене на карту. Потому я и писал, что к заявлению на отсрочку нужно добавить банковскую выписку.

    Обращайтесь, если будет нужна помощь.

    Всего доброго!

    Удачи Вам!

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Олена!

    В продовження моєї відповіді...

    Теоретично в ТЦК можуть направити чоловіка на проходження військово-лікарської комісії - вони мають на це право. Того не треба боятися! Для чоловіка це буде процедура виключно формального характеру! Тобто на наявному в нього праві на відстрорчку це аж ніяк не відіб'ється!

    Порядок медогляду військовозобов’язаних під час мобілізації такий:

    Питання медичного огляду регулюється розділом ІІ Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України, затвердженого Наказом Міністерства оборони України від 14.08.2008№ 402.

    Медичний огляд військовозобов’язаних проводиться за рішенням військового комісара військово-лікарські комісії (далі – ВЛК) військових комісаріатів.

    Кожний військовозобов’язаний оглядається хірургом, терапевтом, невропатологом, психіатром, окулістом, оториноларингологом, стоматологом, дерматологом, а за медичними показаннями і лікарями інших спеціальностей.

    Військовозобов’язані, визнані непридатними до військової служби, повторно оглядаються ВЛК військових комісаріатів за місцем проживання після обов’язкового обстеження у спеціалізованих лікувально-профілактичних закладах.

    Перед оглядом військовозобов’язаних їм проводиться рентгенологічне (флюорографічне) обстеження органів грудної клітки, загальний аналіз крові, визначаються група крові та резус-належність (особам, у яких немає відповідної відмітки у військовому квитку), ЕКГ, дослідження сечі. Особам, яким більше 40 років, обов’язково проводиться вимір внутрішньоочного тиску, дослідження крові на цукор.

    До початку огляду ТЦКСП (військовий комісаріат) на всіх військовозобов’язаних отримує дані із психоневрологічних, протитуберкульозних, шкірно-венеричних диспансерів, наркологічних закладів (на тих, що перебувають на обліку у вказаних диспансерах, закладах, – витяг з історії хвороби), на осіб, що визнані інвалідами, – дані з органів соціального забезпечення, також медичну картку амбулаторного хворого (облікова форма МОЗ України № 025) з поліклінік та медико-санітарних частин за місцем проживання, роботи або навчання. До цього також додається довідка МСЕК, яку військовозобов’язаний повинен отримати самостійно.

    Зазначені документи з відомостями із вищевказаних диспансерів (закладів), а на офіцерів і прапорщиків (мічманів) запасу також особові справи військовий комісаріат до початку огляду подає для вивчення у ВЛК.

    У разі коли лікарям ВЛК військового комісаріату важко остаточно визначити стан здоров’я військовозобов’язаного, він направляється на амбулаторне або стаціонарне обстеження у лікувально-профілактичний заклад МОЗ України з подальшим оглядом ВЛК військового комісаріату. Якщо обстеження проводилось у військовому лікувальному закладі, то огляд проводиться госпітальною (гарнізонною) ВЛК.

    Повторний медичний огляд військовозобов’язаних, які перебувають у запасі 1 і 2 розрядів, раніше визнаних придатними до військової служби або непридатними до військової служби в мирний час за станом здоров’я, які можуть бути вилікувані, а також військовозобов’язаних плавскладу ВМС Збройних Сил України проводиться один раз у 5 років ВЛК військових комісаріатів, а льотного складу — ЛЛК військових комісаріатів (абз. 3 п. 3.2 Положення № 402).

    Доречи, останова ВЛК регіонів може бути оскаржена у ЦВЛК або у судовому порядку.

    Карпенко Андрей Владимирович
    12.5%
    Карпенко Андрей Владимирович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 25 років досвіду

    Вітаю!

    ЗАКОН УКРАЇНИ

    Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3543-12#Text

    Стаття 23. Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації

    Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані:

    жінки та чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років;

    ххх

    СІМЕЙНИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ

    Стаття 141. Рівність прав та обов'язків батьків щодо дитини

    1. Мати, батько мають рівні права та обов'язки щодо дитини, незалежно від того, чи перебували вони у шлюбі між собою.

    2. Розірвання шлюбу між батьками, проживання їх окремо від дитини не впливає на обсяг їхніх прав і не звільняє від обов'язків щодо дитини, крім випадку, передбаченого частиною п’ятою статті 157 цього Кодексу.

    Стаття 150. Обов'язки батьків щодо виховання та розвитку дитини

    1. Батьки зобов'язані виховувати дитину в дусі поваги до прав та свобод інших людей, любові до своєї сім'ї та родини, свого народу, своєї Батьківщини.

    2. Батьки зобов'язані піклуватися про здоров'я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток.

    3. Батьки зобов'язані забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти, готувати її до самостійного життя.

    4. Батьки зобов'язані поважати дитину.

    5. Передача дитини на виховання іншим особам не звільняє батьків від обов'язку батьківського піклування щодо неї.

    6. Забороняються будь-які види експлуатації батьками своєї дитини.

    7. Забороняються фізичні покарання дитини батьками, а також застосування ними інших видів покарань, які принижують людську гідність дитини.

    Стаття 180. Обов'язок батьків утримувати дитину

    1. Батьки зобов'язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття.

    Стаття 181. Способи виконання батьками обов'язку утримувати дитину

    1. Способи виконання батьками обов'язку утримувати дитину визначаються за домовленістю між ними.

    2. За домовленістю між батьками дитини той із них, хто проживає окремо від дитини, може брати участь у її утриманні в грошовій і (або) натуральній формі.

    ВИСНОВОК:

    1. Згідно ст.23 особа, на утриманні якої перебувають троє дітей віком до 18 років, має право на відстрочку від мобілізації.

    2. Розірвання шлюбу та проживання дітей з матір'ю, не звільняє батько від обов'язку утримувати дітей.

    КРАЩЕ, ЯКЩО ВИ З МАМОЮ ДИТИНИ ОФОРМИТЕ НОТАРІАЛЬНИЙ ДОГОВІР О ДОБРОВІЛЬНОЙ СПЛАТІ АЛІМЕНТОВ.

    • Елена Клієнт рік тому

      Мой гражданский муж может взять только выписку с банка, потому что у них с бывшей женой плохие отношения и нотариально договор не получится оформить. Выписка с банка будет являться доказательством содержания детей?

      • Промський Євгеній Сергійович
        Промський Євгеній Сергійович рік тому

        Адвокат, м. Київ, 4 роки досвіду

        Это лучше чем ничего, пусть берет выписку.

      • Кирда Вячеслав Володимирович

        Олено!

        Може бути, але це залежатиме від працівників військкомату і їх позиції.

        Можливо їм буде достатньо свідоцтв про народження, і тоді про виписку навіть мова не йде. Все індивідуально, і по суті без походу до військкомату конкретику не дізнатись.

        Однак повторюсь, візит до військкомату варто робити тільки у випадку отримання законної повістки.

        Успіхів!

      • Савченко Олександр
        Савченко Олександр рік тому

        Юрист, м. Чернігів, 9 років досвіду

        Елена!

        Выписка с банка будет являться доказательством содержания детей? - да, будет. Она подтверждает то, что ваш муж по договоренности со своей бывшей женой деньги на содержание 2-х детей переводит ей на карту.

        Семейный кодекс Украины (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2947-14#Text):

        Стаття 180. Обов'язок батьків утримувати дитину

        1. Батьки зобов'язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття.

        Стаття 181. Способи виконання батьками обов'язку утримувати дитину

        1. Способи виконання батьками обов'язку утримувати дитину визначаються за домовленістю між ними.

        2. За домовленістю між батьками дитини той із них, хто проживає окремо від дитини, може брати участь у її утриманні в грошовій і (або) натуральній формі.

        Обращайтесь, если будет нужна помощь.

        Всего доброго!

        Удачи Вам!

      • Адвокат Евгений Александрович
        Адвокат Евгений Александрович рік тому

        Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

        Елена!

        ДОСТАТОЧНО ВЫПИСКИ С БАНКОВСКОГО СЧЕТА.

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 25 років досвіду

    Мой гражданский муж может взять только выписку с банка, потому что у них с бывшей женой плохие отношения и нотариально договор не получится оформить. Выписка с банка будет являться доказательством содержания детей?

    ххх

    В платежках должно быть в графе назначение платежа- алименты.

    • Елена Клієнт рік тому

      А если в платежах не указано в графе назначение платежа алименты, но он же переводит ей деньги, нам не нужно было доказывать что он платит. Как теперь доказывать?

      • Савченко Олександр
        Савченко Олександр рік тому

        Юрист, м. Чернігів, 9 років досвіду

        Елена!

        Это не имеет значения. Тот факт, что ваш муж является отцом 3-х детей возрастом до 18 лет, уже свидетельствует о том, что они находятся на его содержании. Поскольку согласно части первой ст. 180 Семейного кодекса Украины родители обязаны удерживать ребенка до достижения им совершеннолетия. Потому главное доказать, что ваш муж является отцом этих детей. Делается это с помощью свидетельства о рождении на каждого ребенка, где в графе "отец" вписаны его имя, фамилия и отчество; а в графе "ребенок" - его отчество и фамилия отца.

        Банковская выписка - это как дополнительный документ, но не основной. Ведь в таком случае на вашего общего ребенка также нужно было бы подавать банковскую выписку. Поскольку родители обязаны содержать независимо от того находятся они в браке или нет.

        Потому подавайте заявление на отсрочку и не переживайте.

        * Зразок заяви:

        Керівнику ___ТЦК та СП

        ___

        Адреса: ___

        Від: ___

        ___року народження

        Адреса проживання:

        Тел.:

        Заява

        Прошу надати мені відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації відповідно до абзацу четвертого частини першої статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» як військовозобов'язаному чоловіку, на утриманні якого перебуває троє дітей віком до 18 років..

        Вказані вище обставини підтверджуються документами, що додаються до заяви.

        Прошу розглянути це звернення у передбачені законодавством строки та проставити відповідну відмітку у моєму військово-обліковому документі.

        Додатки:

        1. Копія мого паспорта;
        2. Копія паспорта моєї цивільної дружини;
        3. Копія свідоцтва про народження дитини (в цивільному шлюбі);
        4. Копії свідоцтва про шлюб та рішення суду про розірвання шлюбу;
        5. Копії свідоцтв про народження 2-х дітей;
        6. Банківська виписка про сплату аліментів на 2-х дітей.

        ___ 2022 р. Підпис ПІБ

        Всего доброго!

      • Айвазян Юрий Климентьевич
        Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

        Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

        Спілкуватися у чаті

        В даному випадку це не має ніякого правового значення! Мало б, якби чоловік був зобов'язаний в судовому порядку сплачувати аліменти, але не робив того по факту, і колишня дружина звернулась би через суд про ухилення від сплати аліментів..

      • Савченко Олександр
        Савченко Олександр рік тому

        Юрист, м. Чернігів, 9 років досвіду

        Можете в додатках до заяви замість "банківська виписка про сплату аліментів на 2-х дітей" написати "банківська виписка про переведення грошей на утримання 2-х дітей".

        Щасти Вам!

      • Адвокат Евгений Александрович
        Адвокат Евгений Александрович рік тому

        Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

        Елена!

        ДОСТАТОЧНО ВЫПИСКИ С БАНКОВСКОГО СЧЕТА.

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 25 років досвіду

    1. Покажите в банковской выписке периодичность платежей и фамилию получателя. В дальнейшем указывайте назначение - алименты.

    2. Попытайтесь договориться с бывшей о договоре - аргументируйте это ей тем, что это в ее интересах (постоянные платежи).

    Гончаренко Константин
    5%
    Гончаренко Константин рік тому

    Юрист, м. Суми, 5 років досвіду

    Доброго дня!

    Головне, щоб у свідоцтвах мінімум 3 -х дітей саме він був записаний батьком, це дасть право на відстрочку, подаєте свідоцтва дітей , паспорт і заяву на відстрочку , все інше для тцк сп(воєнкомат) значення не має.

    Окремо зазначу, що виключення можуть стосуватися тільки осіб, визначених законодавством.

    Зокрема тих, які мають: ( Вам необхідно у ТЦК та СП у регіоні перебування отримати одну з таких довідок за підписом начальника)

    посвідчення про відстрочку від призову та повідомлення про зарахування на спеціальний військовий облік, (заброньований за погодженням з Мінекономіки, установою , організацією, для суспільно -корисної допомоги) або

    висновок військово-лікарської комісії про непридатність ( з виключенням з обліку повністю , взагалі)

    Крім того обмеження не стосуються осіб:

    на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років, або

    які самостійно виховують дитину (дітей) віком до 18 років, або

    на утриманні яких є дитина з інвалідністю., або особа з інвалідністю до 23 років.

    А також тих, хто є:

    усиновителем

    опікуном, або

    • чиї близькі родичі загинули або зникли безвісти під час проведення антитерористичної операції. та під час дії воєнного стану.
    • здобувачі фахової передвищої та вищої освіти, асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти, які навчаються за кордоном за денною або дуальною формами здобуття освіти (студенти, слухачі).
    • водії, які заброньовані для здійснення міжнародних вантажних перевезень, перевезень для потреб Збройних Сил України, медичних вантажів та вантажів гуманітарної допомоги, відповідно до визначеного порядку;
    • люди з інвалідністю та особи, що їх супроводжують.
    • Особи, що зайняті доглядом за особами , що його потребують згідно висновку ЛКК (внаслідок когнітивних порушень здоров я)

    які виїхали до інших держав на постійне місце проживання, що відповідно документально підтверджено.

    Додаткові підстави:

    Згідно з постановою від 20 травня 2022 р. № 615 під час війни можуть виїжджати за кордон водії, залізничники та спортсмени.

    • водіїв, що здійснюють перевезення медичних вантажів, вантажів гуманітарної допомоги автомобільними транспортними засобами для потреб ЗСУ, інших військових формувань, а також населення України.
    • залізничники, які забезпечують функціонування та безперебійну роботу залізниці.
    • спортсменів, які включені до складу національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю;
    • тренерів із складу національних збірних команд, спортивних суддів та інших фахівців, що забезпечують, зокрема, організаційне, науково-методичне, медичне супроводження, антидопінговий контроль тощо підготовки спортсменів, які включені до складу національних збірних команд України за наявності підтвердних документів щодо участі в офіційних міжнародних спортивних змаганнях та навчально-тренувальних зборах, що проводяться за кордоном.

    ---

    Нові правила перетину з 03.05.22

    https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-kordonu-v-umovah-pravovogo-rezhimu-vonnogo-stanu/

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Адвокат Евгений Александрович
    12.5%
    Адвокат Евгений Александрович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Здравствуйте, Елена!

    ТАК, ЕСТЬ ИНФОРМАЦИЯ ГОСУДАРСТВЕННОЙ ПОГРАНИЧНОЙ СЛУЖБЫ УКРАИНЫ О КАТЕГОРИИ ЛИЦ, КОТОРЫЕ МОГУТ ПЕРЕСЕЧЬ ГРАНИЦУ, С ТРЕБОВАНИЯМИ ОТНОСИТЕЛЬНО ДОКУМЕНТОВ, ЧТО КАСАЕТСЯ ВАШЕЙ СИТУАЦИИ:

    https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-kordonu-v-umovah-pravovogo-rezhimu-vonnogo-stanu/

    "Перетинання державного кордону в умовах правового режиму воєнного стану

    03 травня 2022 07:28

    Кабінет Міністрів України вніс зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.1995 № 57 (далі - Правил).

    З метою здійснення заходів правового режиму воєнного стану обмежено виїзд з України громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років. Однак, така заборона не є абсолютною.

    Так, громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років можуть виїхати за кордон:...

    3) чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років;

    Підтверджуючі документи:

    1) свідоцтва про народження дітей (трьох і більше);

    2) свідоцтво про реєстрацію шлюбу з матір’ю дітей (трьох і більше

    або

    рішення суду про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дітей з батьком

    або

    рішення суду про розірвання шлюбу та рішення органу опіки та піклування про визначення місця проживання дітей з батьком.

    3) посвідчення батька багатодітної сім’ї. ...".

    НУЖНО ПОЛУЧИТЬ ОТСРОЧКУ ОТ ПРИЗЫВА ПО МОБИЛИЗАЦИИ В ТЦКСП (ВОЕНКОМАТЕ) НА ОСНОВАНИИ:

    - СВИДЕТЕЛЬСТВА О БРАКЕ;

    - СВИДЕТЕЛЬСТВ О РОЖДЕНИИ 3 ДЕТЕЙ;

    - ДОЛЖЕН БЫТЬ ВОЕННО-УЧЕТНЫЙ ДОКУМЕНТ С ОТМЕТКОЙ ОБ ОТСРОЧКЕ ОТ ПРИЗЫВА ПО МОБИЛИЗАЦИИ (ЕСЛИ ЕГО НЕТ, ТО НУЖНО ЕГО ПОЛУЧИТЬ В ТЦКСП);

    - СПРАВКА ТЦКСП ОБ ОТСРОЧКЕ ОТ ПРИЗЫВА ПО МОБИЛИЗАЦИИ.

    О ПРОЦЕДУРЕ ПОЛУЧЕНИЯ "3) посвідчення батька багатодітної сім’ї. ..." ЗДЕСЬ:

    ЗАКОН УКРАЇНИ

    Про охорону дитинства

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2001, № 30, ст.142):

    Про охорону дитинства | від 26.04.2001 № 2402-III (rada.gov.ua)

    "Розділ I

    ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

    Стаття 1. Визначення термінів...

    багатодітна сім’я - сім’я, в якій подружжя (чоловік та жінка) перебуває у зареєстрованому шлюбі, разом проживає та виховує трьох і більше дітей, у тому числі кожного з подружжя, або один батько (одна мати), який (яка) проживає разом з трьома і більше дітьми та самостійно їх виховує. До складу багатодітної сім’ї включаються також діти, які навчаються за денною або дуальною формою здобуття освіти у закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, - до закінчення закладів освіти, але не довше ніж до досягнення ними 23 років;...".

    КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ПОСТАНОВА

    від 2 березня 2010 р. № 209Київ

    Деякі питання виготовлення і видачі посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім'ї:

    Деякі питання виготовлення і вид... | від 02.03.2010 № 209 (rada.gov.ua)

    ЗАТВЕРДЖЕНО

    постановою Кабінету Міністрів Українивід 2 березня 2010 р. № 209

    ПОРЯДОК виготовлення і видачі посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім'ї

    "1. Цей Порядок визначає механізм виготовлення і видачі посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім'ї багатодітної сім’ї (далі - посвідчення).

    2. Посвідчення є документами, що підтверджують статус багатодітної сім'ї і дітей з такої сім'ї та їх право на отримання пільг згідно із Законом України "Про охорону дитинства" та іншими актами законодавства.

    3-1. Заява для оформлення посвідчення батьків багатодітної сім’ї та посвідчення дитини з багатодітної сім’ї подається одним із батьків структурному підрозділу/виконавчому органу, що видає посвідчення, або центру надання адміністративних послуг за формою, затвердженою Мінсоцполітики, одним із таких способів:

    1) у паперовій формі - у разі особистого відвідування структурного підрозділу/виконавчого органу, центру надання адміністративних послуг (для посвідчення особи пред’являється паспорт громадянина України або документ, що посвідчує особу та підтверджує її громадянство або спеціальний статус) або надсилання поштою (реєстрованим поштовим відправленням);

    2) в електронній формі - через Єдиний державний веб-портал електронних послуг, у тому числі через інтегровані з ним інформаційні системи державних органів та органів місцевого самоврядування (ідентифікація особи при цьому здійснюється з використанням кваліфікованих електронних довірчих послуг);

    3) в усній формі - у разі особистого відвідування структурного підрозділу/виконавчого органу або центру надання адміністративних послуг (для посвідчення особи пред’являється паспорт громадянина України або документ, що посвідчує особу та підтверджує її громадянство або спеціальний статус).

    При цьому посадова особа структурного підрозділу/виконавчого органу або адміністратор центру надання адміністративних послуг заповнює електронну форму заяви на підставі усної заяви та роздруковує її паперовий примірник, який повинен бути прочитаний і підписаний заявником.

    Посадова особа структурного підрозділу/виконавчого органу або адміністратор центру надання адміністративних послуг надає заявнику вичерпну інформацію та консультацію щодо порядку подання заяви.

    3-2. У заяві зазначаються відомості про осіб, яким видаватимуться посвідчення:

    прізвища, імена та по батькові батьків, місце і дата народження, серія та номер паспорта громадянина України, а також унікальні номери запису особи (за наявності) в Єдиному державному демографічному реєстрі, відомості про реєстраційний номер облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають про це відмітку в паспорті або які не є громадянами України);

    прізвища, імена, по батькові, місце і дата народження дітей, їх унікальні номери запису особи в Єдиному державному демографічному реєстрі та відомості про реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності).

    До заяви додаються:

    одна фотокартка (кольорова або чорно-біла) розміром 30 × 40 міліметрів;

    у разі народження дитини або навчання особи віком від 18 до 23 років за денною формою навчання за межами України - копія свідоцтва про народження дитини або довідки із закладу освіти. Такі документи подаються за умови їх легалізації, якщо інше не передбачено законом та міжнародним договором України, та з перекладом на українську мову. Вірність перекладу або справжність підпису перекладача засвідчується нотаріально;

    у разі реєстрації повторного шлюбу та проживання із дітьми від попереднього шлюбу - документи, що підтверджують факт виховання дитини одним із батьків (копія рішення суду із зазначенням місця проживання дитини з одним із батьків після розірвання шлюбу; копія рішення суду про позбавлення батька чи матері батьківських прав, визнання батька чи матері недієздатним (недієздатною), безвісти відсутнім (відсутньою); копія свідоцтва про смерть батька чи матері, копія свідоцтва про народження дитини у разі внесення змін у зв’язку з усиновленням);

    у разі продовження строку дії посвідчення, якщо дитина навчається за денною формою навчання у закладі загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти, - довідка про підтвердження зарахування до закладу освіти або про переведення на наступний курс навчання в межах відповідної програми підготовки (інформація підтверджується заявником кожного семестру, до закінчення закладу освіти, але не довше ніж до досягнення особою 23 років).

    До заяви, крім документів, визначених пунктом 3-2 цього Порядку, додаються копії:

    свідоцтв про народження дітей;

    свідоцтва про шлюб (не стосується батьків, які не перебувають у шлюбі);

    копії сторінок паспорта громадянина України кожного з батьків із даними про прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дату видачі паспорта;

    посвідки на постійне проживання батьків, якщо вони є іноземцями або особами без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах.

    У разі відсутності необхідної інформації у реєстрах та базах даних заявнику протягом двох робочих днів надсилається повідомлення (у тому числі в електронній формі - за його бажанням) з переліком документів, які необхідно подати у паперовій формі структурному підрозділу/виконавчому органу або центру надання адміністративних послуг для підтвердження відомостей, необхідних для оформлення посвідчень, та зазначенням причини неотримання такої інформації на запит.

    Заявник протягом 10 календарних днів повинен подати документи структурному підрозділу/виконавчому органу або центру надання адміністративних послуг для підтвердження відомостей, необхідних для оформлення посвідчень.

    8. Посвідчення видаються безоплатно.

    За бажанням заявника посвідчення можуть бути надіслані рекомендованим листом з повідомленням про вручення. Оплата послуг з відправлення проводиться за рахунок одержувача".

    ЗАТВЕРДЖЕНО

    постановою Кабінету Міністрів Українивід 18 квітня 2012 р. № 319

    ЗРАЗОК посвідчення батьків багатодітної сім'ї

    ПОЛОЖЕНИЯ НОРМ ЗАКОНА, КОТОРЫЕ ДАЮТ ПРАВО НА ПЕРЕСЧЕНИЕ ГРАНИЦЫ ВАМ, КРОМЕ ЭТОГО: https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-kordonu-v-umovah-pravovogo-rezhimu-vonnogo-stanu/:

    КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

    П О С Т А Н О В А від 27 січня 1995 р. N 57 Київ

    Про затвердження Правил перетинання державного кордону громадянами України:

    Про затвердження Правил перетинан... | від 27.01.1995 № 57 (rada.gov.ua)

    ПРАВИЛА перетинання державного кордону громадянами України:

    «1. Ці Правила визначають порядок перетинання громадянами України державного кордону. 2-6. У разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану право на перетин державного кордону, крім осіб, зазначених у пунктах 2-1 та 2-2 цих Правил, також мають інші військовозобов’язані особи, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації. Ця норма не поширюється на осіб, визначених в абзацах другому - восьмому частини третьої статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію"( 3543-12 )».

    ЗАКОН УКРАЇНИ

    Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1993, № 44, ст.416):

    Про мобілізаційну підготовк... | від 21.10.1993 № 3543-XII (rada.gov.ua)

    "Стаття 23. Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації

    Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані:...

    жінки та чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років;...".

    ТАКИМ ОБРАЗОМ, ПРИ ПЕРЕСЧЕНИИ ГРАНИЦЫ НУЖНО ПРЕДЪЯВИТЬ ТАКИЕ ДОКУМЕНТЫ:

    - ПАСПОРТ ГР.УКРАИНЫ ДЛЯ ВЫЕЗДА ЗА ГРАНИЦУ;

    - СВИДЕТЕЛЬСТВО О БРАКЕ;

    - СВИДЕТЕЛЬСТВА О РОЖДЕНИИ 3 ДЕТЕЙ;

    - УДОСТОВЕРЕНИЕ МНОГОДЕТНОЙ СЕМЬИ (ПО ВОЗМОЖНОСТИ);

    - ВОЕННО-УЧЕТНЫЙ ДОКУМЕНТ С ОТМЕТКОЙ ОБ ОТСРОЧКЕ ОТ ПРИЗЫВА ПО МОБИЛИЗАЦИИ;

    - СПРАВКА ТЦКСП ОБ ОТСРОЧКЕ ОТ ПРИЗЫВА ПО МОБИЛИЗАЦИИ.

    У РАЗІ ВІДМОВИ У ПЕРЕТИНІ КОРДОНУ ЗІ СТОРОНИ ПРАЦІВНИКІВ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ, ВИМАГАЙТЕ ВІД ПРАЦІВНИКІВ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ, НАДАННЯ ОФІЦІЙНОЇ ВІДМОВИ У ПЕРЕТИНУ КОРДОНУ ВІД ПРАЦІВНИКІВ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ, ЯКУ ВИ МАЄТЕ ПРАВО ОСКАРЖИТИ, ЯК НЕЗАКОННЕ РІШЕННЯ ДО НАЧАЛЬНИКА ПУНКТУ ПРОПУСКУ ТА ОДНОЧАСНО ДО ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ, А ТАКОЖ ДО ОКРУЖНОГО АДМІНІСТРАТИВНОГО СУДУ ТОЩО.

    ПРО ОБОВ»ЯЗОК ПРИЙНЯТТЯ РІШЕННЯ ТУТ:

    ЗАКОН УКРАЇНИ

    Про прикордонний контроль

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2010, № 6, ст.46):

    Про прикордонний контроль | від 05.11.2009 № 1710-VI (rada.gov.ua)

    "Стаття 14. Порядок відмови у перетинанні державного кордону іноземцям, особам без громадянства та громадянам України

    1. Іноземцю або особі без громадянства, які не відповідають одній чи кільком умовам перетинання державного кордону на в'їзд в Україну або на виїзд з України, зазначеним у частинах першій, третій статті 8 цього Закону, а також громадянину України, якому відмовлено у пропуску через державний кордон при виїзді з України у зв'язку з відсутністю документів, необхідних для в'їзду до держави прямування, транзиту, в передбачених законодавством випадках або у зв'язку з наявністю однієї з підстав для тимчасового обмеження його у праві виїзду за кордон, визначених статтею 6 Закону України "Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України", відмовляється у перетинанні державного кордону лише за обґрунтованим рішенням уповноваженої службової особи підрозділу охорони державного кордону із зазначенням причин відмови. Уповноважена службова особа підрозділу охорони державного кордону про прийняте рішення доповідає начальнику органу охорони державного кордону. Таке рішення набирає чинності невідкладно. Рішення про відмову у перетинанні державного кордону оформляється у двох примірниках. Один примірник рішення про відмову у перетинанні державного кордону видається особі, яка підтверджує своїм підписом на кожному примірнику факт отримання такого рішення. У разі відмови особи підписати рішення про це складається акт.

    2. Форма рішення про відмову у перетинанні державного кордону встановлюється спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у справах охорони державного кордону.

    3. Особа, якій відмовлено у перетинанні державного кордону, має право оскаржити відповідне рішення згідно із Законом України "Про звернення громадян" або до суду. Оскарження зазначеного рішення не зупиняє його дії. Оскаржене рішення може бути скасовано чи змінено начальником органу охорони державного кордону або скасовано та визнано нечинним судом.

    4. У разі відмови іноземцю, особі без громадянства у перетинанні державного кордону на в'їзд в Україну візу у його паспортному документі може бути скасовано за наявності однієї з таких підстав:

    1) рішення відповідного державного органу України про заборону в'їзду в Україну;

    2) обґрунтованих підстав вважати візу отриманою у незаконний спосіб. Неподання іноземцем або особою без громадянства під час в'їзду в Україну одного чи кількох підтверджуючих документів щодо мети та умов перебування в Україні не є підставою до скасування візи.

    Скасування візи здійснюється уповноваженою службовою особою підрозділу охорони державного кордону шляхом проставлення на ній відтиску штемпеля, форма якого встановлюється спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у справах охорони державного кордону. Про скасування візи зазначається у рішенні про відмову у перетинанні державного кордону.

    5. У разі якщо іноземці, особи без громадянства, яким відмовлено у перетинанні державного кордону при в'їзді в Україну, були привезені в пункт пропуску через державний кордон перевізником, уповноважена службова особа підрозділу охорони державного кордону:

    1) наказує перевізникові вивезти іноземців, осіб без громадянства в державу, з якої їх було привезено, або в державу, яка видала паспортний документ, або знайти інший спосіб вивезення зазначених осіб за межі території України;

    2) до подальшого вивезення іноземців, осіб без громадянства, яким було відмовлено у перетинанні державного кордону при в'їзді в Україну, вживає належних заходів щодо запобігання їх незаконному перетинанню державного кордону".

    При наличии вопросов обращайтесь через кнопку зеленого цвета "Звернутися".

    Всего доброго!

    Костромина Виктория
    Костромина Виктория рік тому

    Адвокат, м. Київ, 19 років досвіду

    мужу нужно в военкомать подать заяву на отсрочку и копии св. о рождении трех детей

    Рибінцев Сергій Сергійович
    Рибінцев Сергій Сергійович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 15 років досвіду

    Доброго дня!

    Подавайте клопотання до в/ч про відстрочку на підставі наявності трьох дітей на утриманні. Додавайте всі три свідоцтва про народження дітей.

    Будуть питання, звертайтесь.

    Пуха Наталія ТендерОк
    12.5%

    Доброго Дня

    Щодо вашого питання

    Ваш чоловік має право на відстрочку від мобілізації відповідно до ЗУ Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію

    Стаття 23. Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації

    Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані:...

    жінки та чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років;

    Тобто, для отримання відстрочки від мобілізації, йому необхідно звернутися до військкомату, територіального центру комплектування та соціальної підтримки з копіями свідоцтв про народження дітей, та отримати посвідчення про відстрочку.

    Успіхів


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України