Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Міжнародне право, 26 липня 2022, питання №70042

Виїзд студентів закордон

Доброго дня. Питання наступного змісту: якщо є зарахування в іноземний ВУЗ ( Канада), але немає фізично можливості отримати документи про зарахування, оскільки міжнародне доставлення не працює, лише документи в електронній формі. Тобто вони не можуть бути завірені нотаріусом, лише переклад. Що робити в такому випадку?

Відповіді юристів (8)

    Промський Євгеній Сергійович
    Промський Євгеній Сергійович рік тому

    Адвокат, м. Київ, 4 роки досвіду

    Добрий день!

    Завіреним має бути не сам документ, а його переклад. Вам потрібно надрукувати ваші документи та віддати їх на переклад до Бюро перекладів, вони зроблять переклад та його посвідчення у нотаріуса.

    Чи відома вам сама процедура виїзду за кордон для навчання?

    Натискайте кнопку "звернутися" для зв'язку.

    • Олександр Клієнт рік тому

      Тільки - що розмовляв з нотаріусом, і мені відповіли, що з електронного документу не будуть завіряти переклад. Як це розуміти?

      • Промський Євгеній Сергійович
        Промський Євгеній Сергійович рік тому

        Адвокат, м. Київ, 4 роки досвіду

        Вирішуйте дане питання через бюро перекладів. Очевидно, нотаріус щось неправильно розуміє. При перекладі посвідчується ОСОБА ПЕРЕКЛАДАЧА, а не сам документ.

        • Олександр Клієнт рік тому

          Зрозуміло, дякую. А щодо процедури виїзду закордон для навчання, то тут необхідно мати підтвердження про зарахування, оплату і студентську візу у моєму випадку це карта постійного резидента), і все? Я правильно розумію?

          • Промський Євгеній Сергійович
            Промський Євгеній Сергійович рік тому

            Адвокат, м. Київ, 4 роки досвіду

            Додатково потрібно отримати довідку з військкомату про дозвіл на виїзд за кордон. Якщо бажаєте отримати детальну консультацію - натискайте кнопку "Звернутися".

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю!

    Ви знайомі загалом із процедурою виїзду за кордон?

    Потрібні будуть оригінали документів. У зв'язку із нетиповою ситуацією, є сенс персонального звернення до ДПСУ для отримання індивідуального роз'яснення.

    Всього доброго! Для більш детальної консультації звертайтесь індивідуально, натиснувши зелену кнопку «Звернутися»!

    • Олександр Клієнт рік тому

      Ось якраз у зв'язку з нетиповою ситуацією їх не можливо отримати. Бо міжнародні служби ( Fedex, DHL) не відправляють в Україну

      • Кирда Вячеслав Володимирович

        Є сенс звернутись до Державної прикордонної служби України.

        Всього доброго! Для більш детальної консультації звертайтесь індивідуально, натиснувши зелену кнопку «Звернутися»!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України