Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 28 июля 2022, вопрос №70183

Выезд студента за границу

Есть на руках документ, о том что меня гарантировано зачисляют в один зарубежный вуз, он в виде пдф файла, без печати! Подскажите, что еще нужно для выезда?

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Вячеславе!

    З таким документом Вам точно не перетнути кордон! Тим більше, що він, як я зрозумів, лише декларує Вашу можливість зарахування до ВУЗу і отриманий Вами не в оригінальному паперовому вигляді.

    Для виїзду Вам насправді потрібні:

    студентський квиток (за наявності) або студентська віза, або міжнародний студентський квиток ISIC

    довідка ВУЗу про зарахування на денну форму навчання (з нотаріально завіреним перекладом),

    воєнний документ з відповідною відміткою про надання відстрочки,

    довідка з ТЦКСП у зв’язку з виїздом за кордон на навчання в іноземному ВУЗі

    та, звичайно, закордонний паспорт.

    Для отримання відстрочки треба з'явитись у ТЦКСП по місцю реєстрації з військовим квитком та документами, підтверджуючими факт навчання в іноземному ВУЗі на денній формі та отримати відмітку у ВК та довідку про відстрочку у зв’язку з виїздом на навчання в іглзниглму ВУЗі для Держапогранслужби.

    УВАГА! Багато хто в таких випадках чомусь нервує у разі виникнення необхідності звернутися до територіального центру комплектування, але ніякого ризику в тому для Вас не існує! Нічого складного в цій процедурі також не передбачається. Якщо у Вас відсутній ВК (чи приписне), то працівники ТЦКСП повинні Вам його оформити.

    У разі уточнень чи додаткових питань можете поспілкуватись зі мною в режимі онлайн. Для того треба лише натиснути зелену кнопку "звернутись" біля мого профілю. Можу також надати зразки відміток та довідок про відстрочку, які має від своїх клієнтів, що вже успішно виїхали!

    Вдачи Вам!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Вячеславе!

    ПРОЦЕДУРА ДЛЯ ВИЇЗДУ ЗА КОРДОН НАБАГАТО СКЛАДНІША, НІЖ ВАМ МОЖЕ ЗДАВАТИСЬ. З ТАКИМ ДОКУМЕНТОМ ТОЧНО НЕ ВИЇДЕТЕ

    ТИСНІТЬ ЗЕЛЕНУ КНОПКУ "ЗВЕРНУТИСЯ" ДЛЯ ПОВНОЇ КОНСУЛЬТАЦІЇ ТА ПЕРЕЛІКУ ТОГО, ЩО ВАМ ПОТРІБНО ЗРОБИТИ.

    Промський Євгеній Сергійович
    Промський Євгеній Сергійович год назад

    Адвокат, г. Киев, 4 года опыта

    Добрий день!

    Алгоритм отримання відстрочки від мобілізації та перетину кордону студентам іноземних навчальних закладів наступний:

    1. Після зарахування до іноземного ВУЗу потрібно отримати, перекласти на українську та посвідчити переклад: довідки про статус студента або наказ про зарахування (обов'язково), студентський квиток (для військкомату необов’язковий, обов’язковий для перетину кордону), контракт про навчання (бажано).

    2. Звертаєтесь до військкомату з вашими документами, та вимагаєте надати документ у формі довідки про відстрочку від мобілізації на підставі навчання за кордоном та проставити відмітку про відстрочку у вашому тимчасовому посвідченні військовозобов’язаного. У довідці має бути зазначено про дозвіл на виїзд за кордон.

    Ви маєте право звернутись до військкомату як за місцем реєстрації, так і за фактичним місцезнаходженням. При однаковій «адекватності» співробітників військкомату краще звертатись за місцем реєстрації, оскільки вам не потрібно буде становитись на облік (процедура має пройти швидше).

    Якщо звертатиметесь до військкомату за фактичним місцезнаходженням, спочатку треба буде стати на облік (можуть вимагати довідку ВПО), що займе додатковий час та буде окремою бюрократичною перепоною.

    3. З вашими документами та довідкою з військкомату перетинаєте кордон.

    Якщо вам необхідна допомога у підготовці документів або виникли додаткові питання - натискайте кнопку "Звернутися". Буду радий допомогти.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України