Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 01 серпня 2022, питання №70486

развод онлайн через ЗАГС

Здравствуйте! я нахожусь за границей, хочу развестись онлайн через ЗАГС . Как это возможно?
Возможно ли оформить доверенность? Как лучше это сделать если я не могу приехать на Украину. С мужем не живу уже 2 года. Спасибо.

Відповіді юристів (4)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Добрый день.

    Нет, возможности расторгнуть брак онлайн нет. Вы можете расторгнуть брак не возвращаясь в Украину через суд.

    Если есть желание, могу помочь Вам в этом

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Ольго!

    ДЛЯ РОЗЛУЧЕННЯ ЧЕРЕЗ РАЦС ВАМ ПОТРІБНО ОБОВ'ЯЗКОВО ПРИБУВАТИ ДО УКРАЇНИ ТА ПОДАВАТИ СПІЛЬНО З ЧОЛОВІКОМ ЗАЯВУ. ЦЕ, ЯК Я РОЗУМІЮ, ЗОВСІМ НЕ ВАШ ВИПАДОК.

    У ТАКОМУ РАЗІ РОЗЛУЧЕННЯ МОЖЛИВЕ ТІЛЬКИ ЧЕРЕЗ СУД. ПОЗОВНУ ЗАЯВУ ВИ МОЖЕТЕ ПОДАТИ САМОСТІЙНО АБО ЧЕРЕЗ ЕЛЕКТРОННИЙ СУД АБО ЧЕРЕЗ ВАШОГО АДВОКАТА.

    Всього доброго! Сподіваюсь, що консультація була корисною.Якщо є додаткові питання або Вам потрібна індивідуальна консультація, натискайте зелену кнопку «Звернутися»!

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня!

    Ваша присутність в такому випадку є обов'язковою!

    Ангеліна
    Ангеліна рік тому

    Юрист, м. Київ, 4 роки досвіду

    Добрий день! Для розлучення через РАЦС обов'язково потрібна Ваша присутність, представник за довіреністю не може розлучитись від Вашого імені.

    Якщо Ви не маєте можливості і бажання їхати в Україну, можете розлучитись через суд. Ви можете самостійно подати в суд позов про розлучення онлайн, через електронний суд, або можете звернутись до адвоката в Україні.

    Можу допомогти з цим питанням. В разі наявності додаткових питань, звертайтесь. Успіхів!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України