Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 04 серпня 2022, питання №70647

Военкомат не даёт справку вкк

Добрый день! У мужа в билете написано, что не годный к службе по здоровью и снят с воинского учёта. Билет был выдан в марте 22 года. Обратился в военкомат чтоб выдали справку вкк, они не хотят выдавать, направляя его то в областной, то грозятся перекомиссией, только на каком основании не понимаю? Намёк на взятку.Как быть в этой ситуации?

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Добрый день, Наталья!

    Желательно, конечно, увидеть решение ВЛК или запись в военном билете. Но если Ваш муж исключен с учета (именно исключен, а не снят!), то требования военкомата незанны, и это необходимо обжаловать. Немаловажен также вопрос, зачем Вашему мужу нужна справка от военкомата?

    Одним словом рекомендую нажать кнопку "обратиться", дабы в телефонном разговоре я мог понять какова Ваша проблема и соответственно выработать приемлемое решение.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Добрий день.

    Згідно Положення про ВЛК п 22.3. Постанови ВЛК, які не підлягають затвердженню (контролю) штатною ВЛК, оформляються в день медичного огляду і видаються на руки особі, що пройшла медичний огляд, або в установленому порядку направляються у військову частину. Свідоцтво про хворобу (довідка ВЛК) з постановою, які підлягають затвердженню (контролю) штатною ВЛК, направляються на затвердження (контроль) не пізніше 5-денного терміну після медичного огляду. Свідоцтво про хворобу, довідка ВЛК із затвердженою постановою не пізніше ніж через два дні після їх затвердження та одержання із штатної ВЛК висилаються командиру військової частини, у якій проходить службу військовослужбовець, що пройшов медичний огляд, або начальнику, який направив його на медичний огляд, або видаються на руки представникам військових частин за наявності у них підтверджуючих документів.

    Таким чином, у випадку якщо вже прийнято рішення про визнання непридатним до військової служби з виключенням з військового обліку, обов'язково повинна бути надана Вам на руки.

    Рекомендую оскаржити дії працівників ТЦК СП

    Колл-центр Міноборони для вирішення проблемних питань та координації розгляду звернень громадян — (044) 454-41-36.

    «Гаряча лінія» Відділу по роботі з громадянами та доступу до публічної інформації — (044) 253-04-71;

    «Гаряча лінія» з питань запобігання та виявлення корупції у Збройних Силах України — (044) 454-73-07;

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Наталія!

    Для цього саме Вам потрібно висновок ВЛК. Хоча, звичайно, він має видаватись на руки після проходження військово-лікарської комісії.

    Ви подавали письмову заяву про видачу висновку ВЛК?

    Бажано побачити військовий квиток.

    Натискайте зелену кнопку «Звернутися»!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України