Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Административное право, 04 августа 2022, вопрос №70653

Кредит і можливість опису майна, якщо майна немає

Добрий день.
У мене таке запитання: у грудні 2021 року я взяла кредит на ремонт та інші потреби у розмірі приблизно 220000 грн на 5 років, беззаставний і без залучення третіх осіб як поручителів. Два платежі я зробила, і сталася війна. Офіційного прибутку не маю, неофіційного теж зараз не маю. Майна будь-якого не маю, зареєстрована і живу в неприватизованій квартирі, де прописана також неповнолітня дитина. В квартирі також мого майна майже немає, меблі здебільшого ще радянських часів. Чи можуть за таких умов робити опис майна у разі звернення банку, де брала кредит, до суду? І чи реально за таких умов домовитись із колекторами чи самим банком про сплату лише тіла кредиту на той же строк - 5 років?

Ответы юристов (4)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю!

    Чи можуть за таких умов робити опис майна у разі звернення банку, де брала кредит, до суду? - ОПИС МАЙНА, ЯКЕ ВАМ НЕ НАЛЕЖИТЬ РОБИТИ ТОЧНО НЕ БУДУТЬ. ШАНС ЗВЕРНЕННЯ ДО СУДУ ПРО СТЯГНЕННЯ БОРГУ З ВАС ДУЖЕ НЕВИСОКИЙ.

    І чи реально за таких умов домовитись із колекторами чи самим банком про сплату лише тіла кредиту на той же строк - 5 років? - ВИ І ПОВИННІ СПЛАЧУВАТИ ТІЛО КРЕДИТУ, І МОЖЛИВІ ВІДСОТКИ ПО ДОГОВОРУ.

    НАРАХУВАННЯ ВАМ ШТРАФНИХ САНКЦІЙ ТА ПЕНІ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ НЕЗАКОННО.

    Всього доброго! Для більш детальної консультації звертайтесь індивідуально, натиснувши зелену кнопку «Звернутися»!

    Корнійчук Євген Іванович

    Добрий день, військове положення це форс мажорна обставина. Тому на данний момент, банкам забороняється нараховувати штрафу та пеню за не виконання умов договору.

    ДЛЯ ДЕТАЛЬНОЇ КОНСУЛЬТАЦІЇ НАТИСКАЙТЕ КНОПКУ ЗВЕРНУТИСЯ.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня!

    Кредит сплачувати треба. Що стоусується штрафів, то Ви у зв'язку з війною від них звільнені!

    Босак Назар Орестович

    Добрий вечір. Згідно із чинним законодавством, військовий стан вважається форс-мажорною обставиною-обставиною непереборної сили. Тому тепер звільняються від відповідальності боржники, які не можуть виконати зобов'язання через військовий стан. На них не можуть бути накладені цивільно-правові санкції пеня, штраф тощо.

    Ви можете звертатись до мене для надання різних додаткових правничих послуг з цього чи інших запитань.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України