Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 05 августа 2022, вопрос №70751

Шлюб з матір’ю трьох з ціллю перетину кордону

Доброго дня. Допоможіть будь ласка
Якщо сьогодні укласти шлюб з матір’ю трьох неповнолітніх дітей (діти не від мене, розлучена з колишнім) - згідно закону я стаю чоловіком жінки з трьома дітьми що дає право на виїзд з країни. Проте в законі вказано що головним вважається факт «утримання трьох або більше дітей». Які документи в мене можуть вимагати окрім свідотства про шлюб і свідотства про народження дітей? Як саме я маю доказувати факт утримання дітей? На підставі чого мені можуть відмовити у виїзді, якщо я маю тільки свідотство про шлюб з матір’ю трьох ?

Дякую

Ответы юристов (4)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Дмитро!

    Ви повинні розуміти, що насамперед рішення про дозвіл Вам на виїзд чи ні приймається працівником Державної прикордонної служби України.

    Як на мене, якщо шлюб між матір'ю 3 дітей і чоловіком укладений за недовго до виїзду, про який факт утримання дітей може йти мова?

    Дійсно, якщо шлюб довгий, то для виїзду за кордон загалом не вимагають нічого, окрім свідоцтва про шлюб та свідоцтв про народження дітей.

    У вашому ж випадку вбачаю, що працівник ДПСУ має право відмовити.

    Всього доброго! Для більш детальної консультації звертайтесь індивідуально, натиснувши зелену кнопку «Звернутися»!

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Згоден з колегою. Нещодавня реєстрація шлюбу є підставою для прикордонника вимагати у Вас додаткові документи. Так як, перелік цих документів законодавством не встановлений, то все залежить від фантазії прикордонника.

    Можливо, В Вашому випадку можливий інший, не такий радикальний вихід

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Дмитре!

    Якось все це цинічно у Вас, так не можна!

    Та й не випустять Вас з таким шлюбом в лапках - це ж дурно виглядає навіть на перший побіжний погляд. Так що радив би Вам шукати інші підстави для виїзду, більш законні.

    Сердюк  Владислава  Андріївна
    Сердюк Владислава Андріївна год назад

    Юрист, г. Харьков, 2 года опыта

    Вітаю!

    Згідно із Сімейним кодексом батьки зобов'язані утримувати і виховувати дітей. Навіть, якщо не перебувають у шлюбі.

    Тобто, якщо батька дітей не позбавлено батьківських прав і Ви не усиновили їх, то сам факт шлюбу не буде означати, що Ви разом утримуєте трьох дітей.

    І, дійсно, на кордоні, буде багато питань у зв'язку з нещодавним шлюбом і тим фактом, що не Ви є батьком дітей.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України