Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Уголовное право, 06 августа 2022, вопрос №70766

Чи можна перекваліфікувати 186 ст

Я працював мерчендайзером по таким магазинам як Сільпо. В мене є бейджик ,який дозволяє мені заходити в приміщення і на склад. Одного дня я вирішив піти в Сільпо в якому я не працював(десь після 8 вечора) , я зайшов в Сільпо через головний вхід, тому ,що рампа була закрита і я неміг проскануватися і не хотів по факту . Я пішов до відділу продуктових товарів, подивитися чи мій товар який мені до ручено виставляти чи його немає. Подивившись я вирішив піти на склад і спробувати його знайти в сховищі. По факту в сховищі не було камер. Зайшов ши в камеру я не знайшов свого товару і вирішив взяти звідти продукти іншої компанії, сховавши під куртку я вийшов зі сховище і через склад пішов на зал. Ішов в сторону рампи де вихід біля кас розрахунку я почув як охоронець каже стій і почав втікати . Вибіг за рампу і по прямував через ескалатор до виходу. Вибігши з ескалатору продукти випали але я побіг далі до виходу. Вихід був зачинений.
Мене спіймали але на руках не було продуктів. Вони були біля ескалатора але це за 10 метрів від мене. Мені інкримінують 186 (грабіж) . Чи можна перекваліфікувати це на якусь іншу статтю?

Ответы юристов (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    За Вашим описом у події, що сталася, є ознаки правопорушення. Якого саме? Це в даному випадку - головне питання!

    Для предметної відповіді на нього мені конче не вистачає інформації!

    Натисніть кнопку "звернутись" біля мого фото, аби ми могли поспілкуватись в режимі онлайн.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Владе!

    Як на мене, це не ст. 186. Більше схоже на статтю 185 ККУ.

    Перекваліфікувати можна спробувати.

    Звертайтесь індивідуально через кнопку "Звернутися"

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Перш за все - яка вартість товару?

    На якій стадії на цей час кримінальне провадження? Вам вже була пред'явлена підозра?

    Тільки після вручення постанови про підозру, знаючи чому слідство прийшло до висновку наявності саме цього складу злочину, можливо говорити про перекваліфікацію.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    • Влад Клиент год назад

      Я був в СІЗО, вийшов з під застави. На разі вже опитала свідка, який внятно неміг сказати чи це я взагалі був. Вартість товару від 850 до 900грн , якщо з ПДВ ,то десь 1000.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович
    Вам повинна була бути вручена постанова про підозру. Необхідно її бачити.
    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України