Задайте вопрос юристу

827 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 06 августа 2022, вопрос №70767 250₴

про воинский учет впо

Зарегистрирован как ВПО ( 48 лет, не служил, военного билета и тп ничего не имею) . Сейчас краткосрочно нахожусь по месту постоянной регистрации и хотел бы вернутся обратно.
В какой ТРЦК и СП мне правильнее обратиться, чтобы стать на воинский учет (про ответственность и штраф за несвоевременность знаю) :
- по месту регистрации ВПО;
- по месту постоянной регистрации ?

Ответы юристов (16)

    Кирда Вячеслав Володимирович
    Общаться в чате Кирда Вячеслав Володимирович год назад

    Юрист, г. Чернигов, 6 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Вітаю, Андрію

    Принципового значення це не грає! Там, де збираєтесь постійно проживати, і ставайте на облік!

    При цьому за бажання зверніть увагу на підстави для відстрочки від мобілізації!

    Вони визначені статтею 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію!

    Всього доброго

    Айвазян Юрий Климентьевич
    18%
    Общаться в чате Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня, Андрію!

    Якщо у Вас досі не має військового квитка то звичайно краще стати на військовий облік за місцем реєстрації ВПО, тобто там, де Ви зараз фактично проживаєте.

    Вас обов'язково направлять на проходження військово-лікарської комісії та повинні видати військовий квиток або (за відсутності бланків) тимчасове посвідчення.

    Питання медичного огляду регулюється розділом ІІ Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України, затвердженого Наказом Міністерства оборони України від 14.08.2008№ 402.

    Медичний огляд військовозобов’язаних проводиться за рішенням військового комісара військово-лікарські комісії (далі – ВЛК) військових комісаріатів.

    Кожний військовозобов’язаний оглядається хірургом, терапевтом, невропатологом, психіатром, окулістом, оториноларингологом, стоматологом, дерматологом, а за медичними показаннями і лікарями інших спеціальностей.

    Військовозобов’язані, визнані непридатними до військової служби, повторно оглядаються ВЛК військових комісаріатів за місцем проживання після обов’язкового обстеження у спеціалізованих лікувально-профілактичних закладах.

    Перед оглядом військовозобов’язаних їм проводиться рентгенологічне (флюорографічне) обстеження органів грудної клітки, загальний аналіз крові, визначаються група крові та резус-належність (особам, у яких немає відповідної відмітки у військовому квитку), ЕКГ, дослідження сечі. Особам, яким більше 40 років, обов’язково проводиться вимір внутрішньоочного тиску, дослідження крові на цукор.

    До початку огляду ТЦКСП (військовий комісаріат) на всіх військовозобов’язаних отримує дані із психоневрологічних, протитуберкульозних, шкірно-венеричних диспансерів, наркологічних закладів (на тих, що перебувають на обліку у вказаних диспансерах, закладах, – витяг з історії хвороби), на осіб, що визнані інвалідами, – дані з органів соціального забезпечення, також медичну картку амбулаторного хворого (облікова форма МОЗ України № 025) з поліклінік та медико-санітарних частин за місцем проживання, роботи або навчання. До цього також додається довідка МСЕК, яку військовозобов’язаний повинен отримати самостійно.

    Зазначені документи з відомостями із вищевказаних диспансерів (закладів), а на офіцерів і прапорщиків (мічманів) запасу також особові справи військовий комісаріат до початку огляду подає для вивчення у ВЛК.

    У разі коли лікарям ВЛК військового комісаріату важко остаточно визначити стан здоров’я військовозобов’язаного, він направляється на амбулаторне або стаціонарне обстеження у лікувально-профілактичний заклад МОЗ України з подальшим оглядом ВЛК військового комісаріату. Якщо обстеження проводилось у військовому лікувальному закладі, то огляд проводиться госпітальною (гарнізонною) ВЛК.

    Повторний медичний огляд військовозобов’язаних, які перебувають у запасі 1 і 2 розрядів, раніше визнаних придатними до військової служби або непридатними до військової служби в мирний час за станом здоров’я, які можуть бути вилікувані, а також військовозобов’язаних плавскладу ВМС Збройних Сил України проводиться один раз у 5 років ВЛК військових комісаріатів, а льотного складу — ЛЛК військових комісаріатів (абз. 3 п. 3.2 Положення № 402).

    Постанова ВЛК регіонів може бути оскаржена у ЦВЛК або у судовому порядку.

    ПІСЛЯ ТОГО, В ЗАЛЕЖНОСТІ ВІД ВИСНОРВКУ ВЛК, ВАС АБО НАПРАВЛЯТЬ ДЛЯ ПРОХОДЖЕННЯ ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ, АБО ВИЗНАЮТЬ НЕПРИДАТНИМ ДО ОСТАННЬОЇ. ВТІМ МОЖУТЬ БУТИ І ІНШІ РІШЕННЯ.

    Щоби Ви могли правильно орієнтуватись у питаннях відстрочки від призову та підставах, які надають Вам таке право, раджу Вам уважно ознайомитись зі статтею 23 ЗАКОНУ УКРАЇНИ «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію»

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3543-12#Text

    яка надає вичерпний перелік категорій осіб, які можуть мати право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації.

    Якщо будуть питання, зверніться до мене, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого профілю. За потребою охояе надам всебічну правову допомогу. Платити за це додатково Вам не прийдеться!

    Вдачи!

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович
    Общаться в чате Гіммельфарб Станіслав Олегович год назад

    Адвокат, 24 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня.

    Згідно ч. 3 ст. 37 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» Ви зобов'язані стати на військовий облік в семиденний строк з моменту прибуття в нову місцевість. Тобто, там де Ви перебуваєте більш ніж 7 днів, там Ви і повинні обліковуватися.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Крикун Сергій  Павлович
    20%
    Общаться в чате Крикун Сергій Павлович год назад

    Юрист, г. Днепр, 30 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    "ПОРЯДОК організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/921-2016-%D0%B...):

    "15. Військовий облік здійснюється з урахуванням встановленого в Україні порядку декларування та реєстрації місця проживання (перебування) фізичних осіб, організовується і безпосередньо ведеться державними органами, а також підприємствами, установами та організаціями, в яких призовники і військовозобов’язані працюють (навчаються)...

    25. Призовники і військовозобов’язані, які прибули до нового місця проживання в адміністративно-територіальну одиницю, де відсутні районні (міські) територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, для взяття на військовий облік у семиденний строк особисто прибувають із військово-обліковими документами у районний (міський) територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, який організовує та веде військовий облік призовників і військовозобов’язаних на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці.

    Про призовників і військовозобов’язаних, які вибули до нового постійного місця проживання за межі адміністративно-територіальної одиниці без зняття з військового обліку, виконавчий орган сільської, селищної або міської ради повідомляє районному (міському) територіальному центру комплектування та соціальної підтримки для вжиття відповідних заходів...

    Додаток 1 до Порядку

    ПРАВИЛА військового обліку призовників і військовозобов’язаних

    1. Призовники і військовозобов’язані повинні:

    перебувати на військовому обліку за місцем проживання у районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (військовозобов’язані СБУ - у Центральному управлінні або регіональних органах СБУ), за місцем роботи (навчання) на підприємствах, в установах, організаціях, виконавчих органах сільських, селищних та міських рад, а також у разі тимчасового вибуття за межі України за місцем консульського обліку в дипломатичних установах України;...

    не змінювати місце фактичного проживання (перебування) з моменту оголошення мобілізації, а у воєнний час не виїжджати з місця проживання без дозволу керівника територіального центру комплектування та соціальної підтримки районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки, відповідних керівників СБУ або Служби зовнішньої розвідки;...

    особисто у семиденний строк прибувати до районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (органів СБУ) з паспортом громадянина України і військово-обліковими документами для зняття з військового обліку в разі вибуття в іншу місцевість до нового місця проживання, у службові відрядження, на навчання, у відпустку чи на лікування (строком понад три місяці за межі України), у разі зміни місця проживання в межах міста з переїздом на територію іншого адміністративного району;...".

    ---

    Доброго дня, Андрію! Належним для військового обліку є, буде РТЦК та СП за місцем реєстрації ВПО

    Карпенко Андрей Владимирович
    20%
    Общаться в чате Карпенко Андрей Владимирович год назад

    Адвокат, г. Киев, 24 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Вітаю!

    ВАМ ТРЕБА СТАВАТИ НА ОБЛІК ТАМ, ДЕ ВИ БУДЕТЕ В НАЙБЛИЖЧИЙ ЧАС ПРОЖИВАТИ (АБО ЗА МІСЦЕМ РЕЄСТРАЦІЇ ЯК ТПО, АБО ЗА МІСЦЕМ ПОСТІЙНОЙ РЕЄСТРАЦІЇ).

    ПОРЯДОК

    організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних" https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/921-2016-%D0%B...

    15. Військовий облік здійснюється з урахуванням встановленого в Україні порядку декларування та реєстрації місця проживання (перебування) фізичних осіб, організовується і безпосередньо ведеться державними органами, а також підприємствами, установами та організаціями, в яких призовники і військовозобов’язані працюють (навчаються)...

    25. Призовники і військовозобов’язані, які прибули до нового місця проживання в адміністративно-територіальну одиницю, де відсутні районні (міські) територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, для взяття на військовий облік у семиденний строк особисто прибувають із військово-обліковими документами у районний (міський) територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, який організовує та веде військовий облік призовників і військовозобов’язаних на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці.

    Про призовників і військовозобов’язаних, які вибули до нового постійного місця проживання за межі адміністративно-територіальної одиниці без зняття з військового обліку, виконавчий орган сільської, селищної або міської ради повідомляє районному (міському) територіальному центру комплектування та соціальної підтримки для вжиття відповідних заходів...

    Додаток 1

    до Порядку

    ПРАВИЛА

    військового обліку призовників і військовозобов’язаних

    1. Призовники і військовозобов’язані повинні:

    перебувати на військовому обліку за місцем проживання у районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (військовозобов’язані СБУ - у Центральному управлінні або регіональних органах СБУ), за місцем роботи (навчання) на підприємствах, в установах, організаціях, виконавчих органах сільських, селищних та міських рад, а також у разі тимчасового вибуття за межі України за місцем консульського обліку в дипломатичних установах України;...

    не змінювати місце фактичного проживання (перебування) з моменту оголошення мобілізації, а у воєнний час не виїжджати з місця проживання без дозволу керівника територіального центру комплектування та соціальної підтримки районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки...

    особисто у семиденний строк прибувати до районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (органів СБУ) з паспортом громадянина України і військово-обліковими документами для зняття з військового обліку в разі вибуття в іншу місцевість до нового місця проживання, у службові відрядження, на навчання, у відпустку чи на лікування (строком понад три місяці за межі України), у разі зміни місця проживання в межах міста з переїздом на територію іншого адміністративного району...

    • спасибо за ответ, а имеет ли право ТРЦК и СП по месту регистрации ВПО направить меня за какими-либо документами в ТРЦК и СП по месту постоянной регистрации?

      • Гіммельфарб Станіслав  Олегович
        Общаться в чате Гіммельфарб Станіслав Олегович год назад

        Адвокат, 24 года опыта

        Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

        ТЦК СП повинен самостійно витребувати особову справу обліковуваної особи

      • Айвазян Юрий Климентьевич
        Общаться в чате Айвазян Юрий Климентьевич год назад

        Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

        Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

        Вони можуть і самі витребувати будь-яку необхідну їм інформацію!

      • Крикун Сергій  Павлович
        Общаться в чате Крикун Сергій Павлович год назад

        Юрист, г. Днепр, 30 лет опыта

        Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

        "ПОРЯДОК ведення Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0378-22#Text):

        " I. Загальні положення...

        2. Реєстр - автоматизована інформаційно-телекомунікаційна система, призначена для збирання, зберігання, обробки та використання даних про призовників, військовозобов’язаних та резервістів, створена для забезпечення військового обліку громадян України.

        3. Основними завданнями Реєстру є:

        ведення військового обліку громадян України;..

        II. Суб’єкти Реєстру та їх завдання...

        16. Органами ведення Реєстру є ТЦК та СП,...

        18. Призначена відповідальна особа за ведення Реєстру відповідно до покладених на неї обов’язків здійснює:

        внесення відомостей до електронних форм облікових карток призовників, військовозобов’язаних та резервістів відповідно до нормативно-правових актів з питань ведення військового обліку, взяття (зняття) на військовий облік з перевіркою відповідності персональних та службових даних призовників, військовозобов’язаних та резервістів з існуючими обліковими даними;

        внесення змін до персональних та службових даних призовників, військовозобов’язаних та резервістів на підставі відомостей органів виконавчої влади, інших державних органів, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, закладів освіти незалежно від підпорядкування і форми власності, ТЦК та СП, військових частин, а також відомостей, що подаються органу ведення Реєстру призовниками, військовозобов’язаними та резервістами;

        верифікацію персональних та службових даних призовників, військовозобов’язаних або резервістів, у тому числі осіб, звільнених з військової служби, які мають право на пенсію;

        перегляд та друк облікових документів, звітів та статистичних відомостей Реєстру відповідного ТЦК та СП, Центрального управління СБУ та відповідного регіонального органу СБУ, відповідного підрозділу СЗРУ;

        знищення повторного запису з Реєстру...

        III. Відомості, що вносяться до Реєстру...

        6. Збирання відомостей здійснюється органами ведення Реєстру на підставі відомостей, що подаються органу ведення Реєстру особисто призовниками, військовозобов’язаними та резервістами, органами виконавчої влади, іншими державними органами, органами влади Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями, закладами освіти незалежно від підпорядкування і форми власності, ТЦК та СП, військовими частинами...

        11. Інформація в Реєстрі зберігається у вигляді електронних облікових карток призовників, військовозобов’язаних та резервістів з можливістю формування необхідних відомостей.

        12. Отримання призовником, військовозобов’язаним та резервістом інформації про своє включення (не включення) до Реєстру та відомості про себе, внесені до Реєстру, здійснюється після особистого звернення та письмового запиту (в якому вказується прізвище, ім’я та по батькові (за наявності), місце проживання (місце перебування) і реквізити документа, що посвідчує особу, яка подає запит) до органу ведення Реєстру або в електронному вигляді через Єдиний державний веб-портал електронних послуг, що забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері цифровізації.

        Письмовий запит задовольняється протягом десяти календарних днів з дня його надходження.

        IV. Порядок внесення та актуалізація відомостей Реєстру

        1. Створення облікового запису в Реєстрі здійснюється призначеними відповідальними особами за ведення Реєстру органів ведення Реєстру шляхом заповнення електронних форм облікових карток призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

        2. Актуалізація (внесення змін) відомостей Реєстру здійснюється:

        в електронному режимі - шляхом інформаційної взаємодії між Реєстром та інформаційно-телекомунікаційними системами, реєстрами, базами (банками) даних, держателями (розпорядниками, адміністраторами) яких є державні органи;

        у ручному режимі - шляхом внесення призначеною відповідальною особою за ведення Реєстру відомостей до електронних форм облікових карток призовників, військовозобов’язаних та резервістів, відповідно до нормативно-правових актів з питань ведення військового обліку.

        3. Верифікація персональних та службових даних призовників, військовозобов’язаних та резервістів, що вони надають особисто, з базою даних Реєстру здійснюється призначеними відповідальними особами за ведення Реєстру відповідно до покладених на них обов’язків.".

        ---

        Оскільки у Вас не має військового квитка, іншого документа про взяття на військовий облік в РТЦК та СП за місцем реєстрації місця проживання, то вимагати звертатись туди для зняття з обліку немає підстав. В РТЦК та СП за місцем ТПО після проходження ВЛК буде видано військовий квиток зі взяттям на облік.

      • Кирда Вячеслав Володимирович
        Общаться в чате Кирда Вячеслав Володимирович год назад

        Юрист, г. Чернигов, 6 лет опыта

        Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

        Андрію!

        НІ, ЦЬОГО НЕ БУДЕ. Я ТАК РОЗУМІЮ, ВИ ВЗАГАЛІ НЕ ПЕРЕБУВАЛИ ДО СИХ ПІР НА ВІЙСЬКОВОМУ ОБЛІКУ.

        ТОМУ НІЧОГО ВИТРЕБОВУВАТИ НЕМАЄ СЕНСУ.

      • Адвокат Евгений Александрович
        Общаться в чате Адвокат Евгений Александрович год назад

        Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

        Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

        Андрей!

        НЕТ, ТЦКСП, НА ОСНОВАНИИ СПРАВКИ ВПЛ, ДОЛЖЕН ВАС ПОСТАВИТЬ НА ВОИНСКИЙ УЧЕТ, КАК ВНУТРЕНЕ ПЕРЕМЕЩЕННОЕ ЛИЦО.

      • Савченко Олександр
        Общаться в чате Савченко Олександр год назад

        Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

        Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

        Андрій!

        Ні, вони не мають такого права, це їхній обов'язок згідно ПОЛОЖЕННЯ про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/154-2022-%D0%B...). А відповідно до ст. 19 Конституції України правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

    Карпенко Андрей Владимирович
    Общаться в чате Карпенко Андрей Владимирович год назад

    Адвокат, г. Киев, 24 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    спасибо за ответ, а имеет ли право ТРЦК и СП по месту регистрации ВПО направить меня за какими-либо документами в ТРЦК и СП по месту постоянной регистрации?

    ххх

    Нет, такого права ТЦКСП не имеет.

    Гончаренко Константин
    18%
    Общаться в чате Гончаренко Константин год назад

    Юрист, г. Сумы, 5 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня!

    Там де плануєте проживати більше 7 днів , необхідно стати на облік подавши заяву, начальник центру (воєнкомату) має вжити заходів з витребування вашої особової справи з попереднього місця обліку.

    Вам необхідно подати офіційно письмову заяву Начальнику ТЦК СП за місцем тимчасового перебування ,для зняття з обліку В ЗВ"ЯЗКУ ЗІ ЗМІНОЮ МІСЦЯ ПРОЖИВАННЯ, ВИ МАЄ ПРАВО ЗВЕРНУТИСЯ З ОФІЦЙІНОЮ ЗАЯВОЮ (МОЖЛИВО У РАЗІ НАЯВНОСТІ ЗАПОВНИТИ НА МІСЦІ БЛАНК ТАКОЇ ЗАЯВИ) ДО ТЦКСП (ВІЙСЬККОМАТУ) І, ДЛЯ ВИРІШЕННЯ ПИТАННЯ ПРО ОТРИМАННЯ ДОЗВОЛУ НА ЗНЯТТЯ З ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ, ТАК ЯК ЦЕ МОЖЛИВО ЛИШЕ З ДОЗВОЛУ ЦКСП (ВІЙСЬККОМАТУ) У М. перебування "...У воєнний час забороняється виїзд призовників, військовозобов’язаних та резервістів з місця проживання без дозволу керівника відповідного районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки..." (ч.4 ст.37 ЗАКОН УКРАЇНИ "Про військовий обов'язок і військову службу").

    Знятися з тимчасового місця і стати за місцем реєстрації

    Куди скаржитися на порушення прав під час мобілізації

    Створено та працює «гаряча лінія» Міністерства оборони – 0 800 500 410, 0 800 500 442, 044 454 44 99. Якщо ви помітили порушення під час мобілізації, то можна звертатися до правоохоронних органів.

    Буде штраф ст.210 Купап - 510 -810 , до 1700 грн , якщо повістки не вручено можна не приходити протокол без вас не складуть. (за порушення правил обліку.)

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Адвокат Евгений Александрович
    24%
    Общаться в чате Адвокат Евгений Александрович год назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Здравствуйте, Андрей!

    "В какой ТРЦК и СП мне правильнее обратиться, чтобы стать на воинский учет (про ответственность и штраф за несвоевременность знаю) :- по месту регистрации ВПО;- по месту постоянной регистрации"?

    - С ЮРИДИЧЕСКОЙ СТОРОНЫ, ПО МЕСТУ КРАЙНЕГО ВАШЕГО ПРЕБЫВАНИЯ И РЕГИСТРАЦИИКАК ВПЛ -ВНУТРННЕ ПЕРЕМЕЩЕННОЕ ЛИЦО.

    При наличии вопросов, обращайтесь индивидуально через кнопку "Звернутися".

    Всего доброго!

    Савченко Олександр
    Общаться в чате Савченко Олександр год назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня!

    Ви повинні стати на військовий облік за місцем вашого фактичного проживання. Для цього потрібно подати до військкомату відповідну заяву, паспорт, довідку про взяття на облік ВПО та ваш військово-обліковий документ. Також доведеться пройти ВЛК, порядок медичного огляду військовозобов'язаних регулюється главою 3 розділу II Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України.

    Закон України "Про військовий обов'язок і військову службу" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2232-12#Text):

    Стаття 37. Взяття на військовий облік, зняття та виключення з нього

    1. Взяттю на військовий облік призовників, військовозобов’язаних та резервістів у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, у Центральному управлінні або регіональних органах Служби безпеки України, у відповідному підрозділі Служби зовнішньої розвідки України підлягають громадяни України:

    2) на військовий облік військовозобов'язаних:

    військовозобов'язані, які прибули з інших місцевостей (адміністративно-територіальних одиниць) України або з-за кордону на нове місце проживання;

    Стаття 38. Обов’язки органів виконавчої влади, інших державних органів, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, закладів освіти, посадових осіб, призовників, військовозобов’язаних та резервістів щодо виконання правил військового обліку

    11. Призовники, військовозобов’язані, резервісти в разі зміни їх сімейного стану, стану здоров’я, адреси місця проживання (перебування), освіти, місця роботи, посади зобов’язані особисто в семиденний строк повідомити про такі зміни відповідні органи, де вони перебувають на військовому обліку, у тому числі у випадках, визначених Кабінетом Міністрів України, через центри надання адміністративних послуг та інформаційно-телекомунікаційні системи.

    ПРАВИЛА військового обліку призовників і військовозобов’язаних (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/921-2016-%D0%B...):

    1. Призовники і військовозобов’язані повинні:

    перебувати на військовому обліку за місцем проживання у районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (військовозобов’язані СБУ - у Центральному управлінні або регіональних органах СБУ), за місцем роботи (навчання) на підприємствах, в установах, організаціях, виконавчих органах сільських, селищних та міських рад, а також у разі тимчасового вибуття за межі України за місцем консульського обліку в дипломатичних установах України;

    не змінювати місце фактичного проживання (перебування) з моменту оголошення мобілізації, а у воєнний час не виїжджати з місця проживання без дозволу керівника територіального центру комплектування та соціальної підтримки районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки, відповідних керівників СБУ або Служби зовнішньої розвідки;

    особисто у семиденний строк прибувати до районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (органів СБУ) з паспортом громадянина України і військово-обліковими документами для зняття з військового обліку в разі вибуття в іншу місцевість до нового місця проживання, у службові відрядження, на навчання, у відпустку чи на лікування (строком понад три місяці за межі України), у разі зміни місця проживання в межах міста з переїздом на територію іншого адміністративного району;

    Якщо буде потрібна моя допомога, звертайтеся через кнопку зеленого кольору "Звернутися".

    При зверненні вказуйте свою е-пошту, по якій з Вами можна зв'язатися.

    ВСЬОГО НАЙКРАЩОГО!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України