Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 10 августа 2022, вопрос №71013

Выпускают ли студентов иностранных вузов , которые поступили после 24-го февраля

Добрый день , уважаемые эксперты, исходя из вашего опыта , состоянием на сегодня,выпускают студентов иностранных вузов , которые поступили после 24-го февраля?
Если да , то подходит ли ISIC (международный студенческий билет) для пересечения границы, если ещё не выдали студенческий с самого универа?
Спасибо

Ответы юристов (3)

    Сердюк  Владислава  Андріївна

    Доброго дня!

    На даний час за останньою інформацією остаточне рішення щодо таких студентів не прийнято, а доки - не випускають.

    Більше того, навіть тих, хто вже вступив до 24 любого перевіряють дуже ретельно, і випускають в окремих випадках.

    У випадку додаткових питань - звертайтесь, на все добре!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Дмитро!

    Питання зараз "зависло в повітрі". Маю інформацію, що прямо зараз не пропускають. Чекаємо додаткову інформацію.

    Якщо Вам потрібна детальна консультація або алгоритм дій, натискайте кнопку "Звернутися".

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Добрий дня, Дмитре!

    Тут про все по порядку, в тому числі, про ISIC!

    4 квітня 2022 року Адміністрацією Державної прикордонної служби України надані вичерпні роз’яснення щодо змін до Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 29 березня 2022 р. № 383 та від 01 квітня 2022 р. № 399.

    Серед іншого, зміни визначають деякі питання щодо перетинання кордону в період дії на території України надзвичайного або воєнного стану. В них зокрема зазначається, що право на виїзд з України мають особи, які:

    "3. Є здобувачами фахової передвищої та вищої освіти за кордоном (студентський квиток або студентська віза; перекладені та нотаріально завірені документи про зарахування/навчання особи у закордонному вузі; військово-облікові документи з записом щодо надання їм відстрочки від призову (призову за мобілізацією), довідка видана територіальним центром комплектування та соціальної підтримки для виїзду за кордон для здобувачів фахової передвищої та вищої освіти, асистентів-стажистів, аспірантів та докторантів, які навчаються за кордоном за денною або дуальною формами здобуття освіти);".

    ДЛЯ ЦЬОГО ПОТРІБНІ ТАКІ ДОКУМЕНТИ:

    студентський квиток (за наявності) або студентська віза, або міжнародний студентський квиток ISIC

    довідка ВУЗу про зарахування на денну форму навчання (з нотаріально завіреним перекладом),

    воєнний документ з відповідною відміткою про надання відстрочки,

    довідка з ТЦКСП у зв’язку з виїздом за кордон на навчання в іноземному ВУЗі

    та, звичайно, закордонний паспорт

    ЩОДО ОТРИМАННЯ міжнародного студентського квитка ISIC:

    він має таку саму правову силу, що і студентська віза або студ. квиток, але його набагато легше та дешевше оформити!

    Це можна зробити тут:

    https://isic.org.ua/?fbclid=IwAR3Yj086j9RT6psQllDe...

    Для отримання відстрочки треба з'явитись у ТЦКСПпо місцю реєстрації (а за неможливістю там, де Ви тимчасово перебуваєте) з військовим квитком та документами, підтверджуючими факт навчання в іноземному ВУЗі на денній формі, за вимоги військкомату пройти медичну комісію (або обійтися без проходження комісії) та отримати відмітку у ВК та довідку про відстрочку у зв’язку з виїздом на навчання в іноземному ВУЗі для Держапогранслужби.

    УВАГА! Багато хто в таких випадках чомусь нервує у разі виникнення необхідності звернутися до територіального центру комплектування, але ніякого ризику в тому для Вас не існує! Нічого складного в цій процедурі також не передбачається. Якщо у Вас відсутній ВК (чи приписне), то працівники ТЦКСП повинні Вам його оформити.

    ПРО ВСЯК ВИПАДОК ВАМ ТАКОЖ СЛІД ПАМ’ЯТАТИ ЩО

    законом передбачена можливість оскарження рішення ТЦКСП:

    По-перше, скарги на незаконні дії представників «військоматів», пов’язані із процесом мобілізації можуть бути в усній формі викладені на гарячій лінії Міністерства Оборони: 0-800-500-410, 0-800-500-442, 044-454-44-99 (нижче більш детально).

    По-друге, скарги на порушення законодавства під час мобілізації подаються керівнику Центру комплектування та соціальної підтримки (воєнкому) або до вищестоячого обласного ТЦКСП (військкомату).

    Скарга має містити детальний опис обставин порушення і клопотання про припинення порушення.

    По-третє, у випадку відсутності належної реакції «воєнкома), незаконні дії, що стосуються мобілізації можуть бути оскаржені до адміністративного суду. Для отримання правової допомоги з цього питання необхідно звернутися до адвоката.

    Гарячі лінії Міністерства оборони та ЗС України

    0 800 50 04 42

    Call-центр Міністерства оборони Українидля вирішення проблемних питань та координації розгляду звернень громадян:

    Розпорядок роботи Саll-центру Міністерства оборони України

    Понеділок — четвер з 09.00 до 18.00

    П’ятницяз 09.00 до 16.45

    Перерва на обід з 13.00 до 13.45

    Субота з 09.00 до 15.00

    Call-центр Збройних Сил України для забезпечення своєчасного та якісного розгляду звернень (заяв) громадян. До нього входять Call-центри видів, окремих родів військ (сил) Збройних Сил України, оперативних та повітряних командувань, Call-центри Командування об'єднаних сил, ОТУ "Північ", ОТУ "Схід", ОУВ "Південь", Головнокомандувача Збройних Сил України, Психологічної допомоги.

    Номер багатоканального зв'язку Call-центру Збройних Сил України — 0800500410, (044) 454-44-99.

    Графік роботи Call-центрів видів, окремих родів війск (сил) Збройних Сил України, оперативних та повітряних командувань - у робочі дні з 09.00 до 18.00.

    Графік роботи Call-центрів Командування об'єднаних сил, ОТУ "Північ", ОТУ "Схід", ОУВ "Південь" —цілодобово, щоденно.

    Графік роботи Call-центру Головнокомандувача Збройних Сил України, Психологічної допомоги — у робочі дні з 09.00 до 18.00. Електронна адреса: Call-center_ZSU@mil.gov.ua.

    «Гаряча лінія» з питань проходження військової служби за контрактом, в тому числі для бажаючих вступити до українського війська, відповіді на телефонні дзвінки за телефоном

    0 800 500 051 — щоденно з 09.00 до 18.00 крім суботи та неділі;

    У разі уточнень чи додаткових питань можете поспілкуватись зі мною в режимі онлайн. Для того треба лише натиснути зелену кнопку "звернутись" біля мого профілю.

    Крім повної консультації надам також необхідні зразки документів, що належали моїм клієнтам, по яких вони вже успішно виїхали за кордон!

    Вдачи Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України