Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 12 августа 2022, вопрос №71138

Чи мають право призвати на службу чоловіка який виховує 5 дітей

Чи мають право мобілізувати чоловіка який одружений на жінці в якої 5 дітей від попередніх шлюбів,чи йому потрібно офіційно всиновити дітей?

Ответы юристов (4)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю!

    Його не мають права мобілізувати. Головним є не факт біологічного батьківства, а факт утримання неповнолітніх дітей. Мінімально для відстрочки потрібно мати 3 неповнолітні дитини на утриманні.

    Йому повинні надати відстрочку за його заявою про надання відстрочки.

    Всього доброго Вам! Якщо Вам потрібна детальна консультація або алгоритм дій, натискайте зелену кнопку "Звернутися".

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Згідно абзацу 4 частини 1 статті 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" не підлягають мобілізації жінки та чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років.

    Таким чином Вам необхідно буде надати свідоцтво про шлюб з матір'ю дітей, свідоцтва про народження, Витяг з міграційного реєстру про Ваше спільне проживання, довідку з виконавчої служби про відсутність стягнення аліментів на цих дітей, або наявність заборгованості.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Мамай Ірина Євгеніївна

    Добрий день

    Стаття 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку» Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані: жінки та чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років.

    Документами, що підтверджують утримання можуть бути:свідоцтво про реєстрацію шлюбу з матір’ю дітей (трьох і більше) та, відповідно, свідоцтва про народження цих дітей або посвідчення батька багатодітної сім’ї. Наявність посвідчення багатодітної сім’ї знімає з васпитання щодо підтвердження їх утримання.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня!

    Чоловік, на утриманні якого є троє і більше дітей, має законне право на відстрочку. Усиновлювати дітей при цбоиу не обов'язково. Достатньо самого факту утримання і виховання.

    Будуть питання, тисніть кнопку "звернутись" біля мого профілю!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України