Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 18 августа 2022, вопрос №71516

Возможно пойти по контракту если мне ещё учиться 2 курса?

Я хочу пойти по контракту и у меня вопрос, не помешает ли моя учёба в желании пойти в армию? Надеюсь на вашу помощь потому что волнуюсь и не знаю что и к кому обращаться.

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня!

    Точно не заважатиме!

    Ви навіть можете отримати академвідпустку і після кінця війни повернутись до навчання! Академічна відпустка може бути надана у зв’язку з:

    • станом здоров’я;
    • призовом на строкову військову службу у разі втрати права на відстрочку від неї;
    • сімейними обставинами;
    • з вагітністю та пологами;
    • доглядом за дитиною до досягнення нею віку 3-х років, а у разі, коли дитина хворіє та потребує домашнього догляду – до досягнення дитиною 6-річного віку;
    • участю у програмах академічної мобільності;
    • іншими обставинами, що мають безпосереднє відношення до студента, належним чином обґрунтовані і мають документальне підтвердження.
    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю!

    Загалом це не має завадити навчанню. Навпаки, у Вас будуть певні привілеї.

    Вам потрібно звернутись до ТЦК та СП, у якому Ви перебуваєте на обліку, із проханням щодо укладення контракту на проходження військової служби.

    Всього доброго! Якщо Вам потрібна детальна консультація або алгоритм дій, натискайте зелену кнопку "Звернутися".


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України