Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 21 августа 2022, вопрос №71699

Як оформити відстрочення від військової служби, на підставі сповіщення про зниклого безвісти батька.

Добрий день.
Підкажіть будь ласка, які вірні дії з проханням до ТЦР та СП про оформлення відстрочення від військової служби сина. Батько вважається зниклим без вісті.

Ответы юристов (2)

    Бабенко Олександр Юрійович
    Бабенко Олександр Юрійович год назад

    Юрист, г. Днепр, 10 лет опыта

    Вітаю.

    На сьогодні відстрочку можна отримати відповідно до ст 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", за такою підставою:

    жінки та чоловіки, чиї близькі родичі (чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра) загинули або пропали безвісти під час здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, а також під час забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії проти України під час дії воєнного стану.

    Вам потрібно подати документи, які засвідчують факт зникнення безвісті під час здійснення заходів із забезпечення націаональної безпеки і оборони - сповіщення з В/Ч про зникнення та обставини зникнення, як додатково - результати службової перевірки за фактом зникнення військовослужбовця, в якому буде вказано, що зникнення не пов'язане з самовільним залишенням позиції чи В/Ч. До цих документів додати свідоцтво про народження, копію паспорту сина, за можливістю копію паспорта батька (якщо є).

    Подаєте заяву до РЦКтаСП про надання відстрочки за ст 23 "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", та додаєте копії документів.

    При необхідності - можу детально проконсультувати, звертайтесь

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доюрого дня!

    Так право на відстрочку є.

    Згыіно статті 23 Закону про моб. підготовку та мобілізацію )відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації)

    "Призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають також:

    жінки та чоловіки, чиї близькі родичі (чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра) загинули або пропали безвісти під час здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, а також під час забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії проти України під час дії воєнного стану;"

    Оформлювати відсточку спеціально не має сенсу, але якщо вмкличуть до ТЦК та СП, треба показати документи, які підтверджують згадану підставу.

    Будуть питання, тисніть кнопку "звернутись" біля мого фото!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України