Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Природные ресурсы, 21 августа 2022, вопрос №71714

Доставка газу чи потрібно сплачувати якщо не користуєшся газом?

Чи обов'язково платити за доставку газу, якщо на вулиці опломбований газ і в сам будинок газ не потрапляє?
Кілька років тому були планова заміна труб з металевих на пластикові. Кожний власник за свій рахунок робив заміну. Труби провели до будинку і опломбували, бо сказали що завеликий лічильник, потрібно поміняти на менший (звісно за новий лічильник потрібно заплатити). Ми відмовилися бо плануємо там пізніше купити котел. Уже 5 років там ніхто не живе (тривають ремонт, бо хата старенька) і газом не користувалися взагалі а за доставку мусимо сплачувати.

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня!

    В такому випадку оплачувати доставку газу не потрібно!

    • Настя Клиент год назад

      Ми кажемо за що нам платити, якщо ніхто не користується взагалі Тай опломбований на вулиці. Газ контора каже що тоді відріжуть від хати труби, тоді ми зможемо не платити. Але відрізати ми не хочемо.

      Що нам робити?

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Раджу поскаржитись в обласну воєнну адміністрацію.

    Карпенко Андрей Владимирович

    Здравствуйте!

    Плата за распределение газа не начисляется только тем домохозяйствам, которым официально было прекращено снабжение (распределение) газа, что подтверждается соответствующим Актом прекращения газоснабжения. То есть если вы написали соответствующее заявление и расторгли договор, то можете не платить за распределение газа.

    Но отметьте, что газоснабжение должно быть не просто прекращено (опломбировано), а также должно быть расторгнуто договор по распределению газа. Обратиться с заявлением следует к своему Оператору ГРМ.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України