Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Исполнительное производство, 22 августа 2022, вопрос №71740

Решение суда Приватбанк

Здрастуйте. Очень нужна Ваша помощь. Ситуация следущая:мой муж ещё в 2013 году взял кредит в Приватбанке в размере 2100грн,но кредит не погасил. В 2016г Приватбанк подал в суд на сумму 28703грн. Мужа на суд никто не вызывал (в решении суда написано что в какой-то местной газете давали объявление), мы даже не знали что был суд. 5 лет назад муж продал своему дяде авто по доверенности, вчера дядю остановили на посте и сказали что по какому-то новому закону они забирают авто на нужды государства так как у мужа долг. Дядяс трудом договорился чтобымашину не забирали, но на посту записали все его контакты и дали 2 дня на решение этой проблемы. Подскажите пожалуйста как быть? Вопервых мы же даже не знали что был суд, за всё время не было никаких писем и т.д. О суде мы только вчера узнали и я нашла на сайте ухвалу суда(документы прикрепляю) . Во вторых сумма огромная, брал 2100 а суд решил что нужно отдать 28700. Очень надеюсь на вашу помощь. Заранее огромное спасибо.

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня!

    Ситуація не зовсім зрозуміла. Потрібний живий контакт по телефону.

    Тому для деталізації, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю. Спробую допомогти!

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен год назад

    Адвокат, г. Киев

    Общаться в чате

    Доброго дня, тут потрібно подавати до суду заяву про перегляд заочного рішення, із відповідними доказами, що особа не знала про розгляд справи, і тому не могла надати суду свої зауваження та заперечення

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Ваше питання має практичне вирішення.

    Але потрібно розуміти що в два дня вирішити його неможливо.

    1. Необхідно ознайомитись з матеріалами цивільного провадження. З самого рішення невідомо, чого обране такий спосіб сповіщення, який суперечить закону. Необхідно подати докази щодо можливості отримання судового повідомлення шляхом поштового відправлення і на цій підставі скасувати заочне рішення.

    2. Необхідно знати, яким чином укладався кредитний договір - в рішенні цього не зазначено - шляхом підписання окремого договору, або, як часто це буває в "Приватбанку" - шляхом підписання погодження про приєднання до Загальних умов. Рішення суду виписано досить поверхнево, не має посилань ні на дату виникнення заборгованості ні на розрахунок процентів та штрафних санкцій - за який період вони були нараховані? Можливо наявні підстави про застосування строків давності.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України