Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 29 августа 2022, вопрос №72155

Выезд в Украину и обратно

Здравствуйте, девушка поехала учиться в Польшу в сентябре 2021 года , по истечению безвиза подалась на карту побыта (перед новым годом) и вот уже в пятницу ходила на отпечатки для карты.
Сейчас срочно нужно выехать в Украину , подскажите какие документы нужны что бы вернуться в Польшу за картой через пару месяцев , заранее спасибо

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня!

    Згідно польского законодавства, дозвіл (децизія) про присвоєння заявнику статусу ПМП має бути видане не пізніше, ніж через 45 днів з моменту подачі документів. Виготовлення самого пластику, після отримання децизії займає від 7 днів до 2 тижнів. Однак через великий попит, час отримання карти побиту в середньому коливається від 3 до 8 місяців.

    Подати документи ви можете навіть в останній день дії вашої візи чи попередньої карти побиту.

    В цьому випадку співробітник відділу, який приймає ваші документи, поставить на вашій копії внеску (або на папірці, який потрібно носити з собою) спеціальний штамп, де вказано що ви ініціювали розгляд справи про надання вам статусу ПМП і на підставі цього штампу ви можете легально перебувати на території країни до тих пір, поки ваша справа знаходиться у розгляді.

    Штамп дає право перебувати у Польщі, однак не дає можливості виїжджати з країни і повертатися назад.

    Ви можете лише повернутись до України, проте в'їхати назад до Польщі лише зі штампом не вийде.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України