Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 02 сентября 2022, вопрос №72371

Выезд заграницу по этим документам

Здравствуйте.Вас беспокоит Валерий.Я женат на девушки,у которой двое детей.Один из ее детей ребенок инвалид.Совместных детей у нас нет.Документ об инвалидности ее истек 1.06.22 но как я понял он автоматически продлевается на время военного положения,выплаты по инвалидности получаем.Есть документ из школы что я отчим ребенка участвовал в ее жизни.Есть решения суда о том,чтобы взымать деньги за то,что ее родной отец не платит алименты уже очень давно.Документы я прикреплю.Смогу ли я на основе этого с ней выехать заграницу.Большое Вам спасибо.

Ответы юристов (12)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Відповідно до Правил перетину кордону Супровід дітей з інвалідністю для виїзду за межі України також може здійснюватися бабою, дідом, повнолітнім братом, сестрою, мачухою, вітчимом з урахуванням їх приналежності до переліку категорій осіб, які звільнені від військової служби та мобілізації, за наявності у них відповідних підтвердних документів та документів, що підтверджують родинні зв’язки.

    Таким чином, Вам спочатку потрібно отримати відстрочку від мобілізації, отримавши запис в обліковий документ і після цього Ви можете виїхати за кордон разом з дитиною. Право на відстрочку від мобілізації Ви маєте, так як виховуєте дитину-інваліда.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня!

    У останніх роз'ясненнях ДПСУ від 8.08.22 року щодо можливості Вашого виїзду за кордон на цій підставі зазначається наступне:

    "Виїзд дитини (до 16 років) в супроводі батьків та інших осіб у воєнний час.

    На час запровадження в Україні правового режиму воєнного стану діють положення абзацу тринадцятого пункту 2-3 Правил, відповідно до яких:

    Виїзд за межі України дітей, які не досягли 16-річного віку, в супроводі одного з батьків, баби, діда, повнолітніх брата, сестри, мачухи, вітчима або інших осіб, уповноважених одним з батьків письмовою заявою, завіреною органом опіки та піклування, здійснюється без нотаріально посвідченої згоди другого з батьків та за наявності паспорта громадянина України або свідоцтва про народження дитини (за відсутності паспорта громадянина України)/документів, що містять відомості про особу, на підставі яких Держприкордонслужба дозволить перетин державного кордону".

    Тобто для виїзду Вам треба мати право на відстрочку.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Валерій!

    Як варіант, можна позбавити батька дитини батьківських прав та оформити усиновлення.

    Валера Клиент год назад

    Он находиться на временно окупированной территории и это сделать невозможно,как сказали в суде.

    • Гіммельфарб Станіслав  Олегович

      Це можливо, але досить довго

    • Айвазян Юрий Климентьевич
      Айвазян Юрий Климентьевич год назад

      Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

      Общаться в чате

      Не грає ролі, де він знаходиться. Все одно це можливо!

    Валера Клиент год назад

    То есть получается на данном основании,который есть у меня я имею права на отсрочку от мобилизации,а права на выезд на усмотрение пограничной службы?

    • Гіммельфарб Станіслав  Олегович

      У будь-якому випадку рішення про надання дозволу на виїзд приймає прикордонник. Але у Вашому випадку є пряма норма Правил перетину кордону, яка дозволяє виїзд

    Валера Клиент год назад

    Большое Вам спасибо.

    • Гіммельфарб Станіслав  Олегович

      Будь ласка. Якщо наші консультації Вам допомогли, відобразіть це реакцією на сайті, поставив "птичку" біля фотографій та залишивши відгук. Вам не важко, нам - приємно

    Валера Клиент год назад

    Здравствуйте.Извините еще раз,что Вас побеспокоил.Вы отвечали ранее и сказали Тобто для виїзду Вам треба мати право на відстрочку.Я поступил до Украинского вуза на дневную форму обучения бакалаврата,хотя до этого уже получал эту степень.Будет ли сейчас этого достаточно оснований.для того чтобы мне с ребенком и женой для пересечения границы или нет.Большое Вам спасибо.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Так, Ви маєте право на виїзд. Вам потрібно ще отримати запис в військово-обліковий документ про відстрочку, для того щоб взагалі до Вас не було жодних питань


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України