Задайте вопрос юристу

827 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Таможенное регулирование, 11 сентября 2022, вопрос №72791

Сколько сигарет можно вывести из Украины в Польшу

Здравствуйте, подскажите пожалуйста сколько можно сигарет вывести из Украины в Польшу,наземным путем на автобусе. Кто-то говорит про две пачки на человека (40сигарет)и больше нельзя ,а остальное только в дюти фри. Я читал про то ,что можно до 10 пачке (200 сигарет). Буду очень вам благодарен если вы мне разъясните.

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Общаться в чате Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня!

    При перетині кордону з Польщею особам, які вже досягнули 17 років,  можна провезти не більше ніж:

    алкоголь
    • 1 літр міцних алкогольних напоїв (вміст спирту більше, ніж 22 %) або
    • 2 літри середньої міцності алкогольних напоїв (вміст спирту менша 22 %) та 4 літри вина та 16 літрів пива.
    тютюн і тютюнові вироби
    • через наземні КПП (пішки або на автомобілі) – 40 цигарок (дві пачки) або 50 грамів тютюну для куріння або 20 сигареток (масою до 3 грам/шт), або 10 сигар, або 10 мілілітрів рідини для електронних сигар*;
    • якщо подорожують повітряним або морським транспортом – ліміт 200 цигарок (10 пачок), або 250 грамів тютюну, або 100 сигареток, або 50 сигар, або 50 мілілітрів рідини для електронних сигар*.

    *обмеження за віком не поширюється на рідину для електроних сигар.

    Перевезення алкоголю та цигарок строго контролюється. Митник обов’язково запитає про їх наявність та ретельно перевірить багаж. Краще казати все так як є і не порушувати дані норми, бо при виявленні свідомо схованої продукції та перевищення дозволеної норми отримаєте штраф (десь 50 € за блок цигарок) з конфіскацією даної продукції. В гіршому випадку можуть анулювати візу та депортувати з ЄС на 5 років.

    Якщо ж ви випадково перевозите алкоголь та/або тютюн понад встановлений ліміт, то краще просто повідомити митника та викинути, а не випробовувати долю.

    На територію України особи, які досягли 18-річного віку, можуть ввозити алкогольні напої та тютюнові вироби без сплати митних платежів та без письмового декларування з розрахунку на одну людину:

    • 200 сигарет або 50 сигар, або 250 г тютюну, або ці вироби в наборі загальною вагою, що не перевищує 250 г;
    • 5 л пива, 2 л вина, 1 л міцних (із вмістом спирту більш ніж 22%) алкогольних напоїв.

    При цьому, на звільнення від оподаткування алкогольних напоїв та тютюнових виробів (незалежно від їх кількості) не мають права особи, які були відсутні в Україні менше, ніж 24 годин

    Будуть уточнення, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Охоче Вам допоможу.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України