Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Хозяйственное право, 13 сентября 2022, вопрос №72878

Договір з Виробничим управлінням комунального господарства?

Доброго дня!
Чи повинна я укладати договір з Виробничим управлінням комунального господарства? Підприємець, маю приміщення 200 м.кв.
Сміття для вивозу немає, але ВУКГ настійливо вимагає підписання договору, погрожуючи штрафами за ст. 152 кодексу України, та відвідинами муніципальної варти.
Але ж в цій статті говориться про «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів», а не про обов’язковість укладання договору з ВУКГ.
Як мені відмовитись від підписання цього договору?

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня!

    Залежить від того, який статус приміщення: це оренда (якщо так, то хто орендодавець), чи це власність!

    • Ніна Клиент год назад

      Будівля власність, земля поки що в оренді

      • Айвазян Юрий Климентьевич
        Айвазян Юрий Климентьевич год назад

        Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

        Общаться в чате

        Тоді Ви нічого їм не винні, і не зобов'язані підписувати з ними будьт-які угоди з цього приводу! Вам треба лише слідкувати, щоби біля Вашого приміщення не було смиття.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Відповідно до Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м. Чернігова, затверджених рішенням міської ради 24 грудня 2019 року № 49 / VII - 2, розділ 3, ВИМОГИ ДО ВПОРЯДКУВАННЯ ТЕРИТОРІЙ ПІДПИЄМСТВ, УСТАНОВ, ОРГАНІЗАЦІЙ ПРИЛЕГЛИХ ТА ЗАКРІПЛЕНИХ ТЕРИТОРІЙ п. 3.4.2. Забезпечення вивезення сміття, бруду, побутових відходів, опалого листя на відведені для цього ділянки або об’єкти поводження з відходами. Вивезення сміття, побутових відходів здійснюється шляхом укладення відповідних договорів із підприємствами.

    Таким чином, якщо на Вашій території немає джерел сміття та бруду і Ви вивозите його, то підстав для укладання Договору та притягення Вас до відповідальності не має.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України