Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Таможенное регулирование, 16 сентября 2022, вопрос №73058

Перетин кордону Польща-Україна

Доброго дня. Підскажіть із приводу правил перетину кордону в Україну - дружина повертається додому і має із собою багаж і розмірі 3 сумок та 1 велосипеда. Цікавить чи потрібно всі ці речі декларувати на митниці?

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Олексію!

    При в'зді в Україну треба декларувати тільки цінні речи, як також валюту або цінні метали у суммі більш як 1000 євро.

    Будуть питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото!

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Не можу погодитися з колегою.

    Відповідно діючих митних правил щодо багажу, на територію України без оподаткування та декларування дозволяється ввозити через сухопутний кордон, товару на суму загальною вартістю до 500 євро, при загальній вазі до 50 кг на людину. У цю категорію не входять предмети особистого користування (2 комп'ютери і 3 флеш-карти, 0,5 л туалетної води або 100 г парфумів), але відносяться сувеніри, подарунки, тощо.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Олексій Клиент год назад

    Дякую за допомогу

    • Айвазян Юрий Климентьевич
      Айвазян Юрий Климентьевич год назад

      Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

      Общаться в чате

      Дякую! Прошу вибачення, але поки писав, загубився нолік, так що йдеться про валюту та дорогоцінні метали на загальну суму десять тисяч євро.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України