Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Международное право, 19 сентября 2022, вопрос №73169 150₴

Возможно ли получение визы в Великобританию и Канаду одновременно

Здравствуйте.
Меня зовут Ольга.
Я и моя дочка находимся в Будапеште под временной защитой(статус получили).

В августе я подала заявку на получение визы в Великобританию по программе помощь украинцам,т.к. нашла "спонсора"готового дать приют на некоторое время в Лондоне.

Сейчас ожидаем визу.

Но во время переписки со спонсором из Лондона у нас произошли некие разногласия и наш переезд под вопросом,даже в случае получения визы.

У меня вопрос.

Могу ли я параллельно с подачей визы в Великобританию подать заявку на получение визы в Канаду?

Созвон возможен только через Вайбер,Телеграм, WHATSAPP т.к. нахожусь в роуминге.

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    13.3%
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Ольга!

    Не розумію, а в чому, власне, проблема? Це ж різні країни! Звичайно, Ви маєте право подаватися на отримання візи в обидві одночасно!

    Будуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю. Охоче на них відповім!

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович
    13.3%

    Доброго дня.

    Діюче міграційне законодавство як Великобританії («Дім для українців») так і Канади (CUAET) не обмежую набувача "спонсорської" візи в кількості звернень до різних країн.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Гончаренко Константин
    20%
    Гончаренко Константин год назад

    Юрист, г. Сумы, 5 лет опыта

    Доброго дня!

    По Вашому питанню повідомляю наступне:

    Краще залишитися в країні проживання до остаточного оформлення вашої візи , аби уникнути небажаних питань на території іншої держави, адже тут все залежить від законодавства Канади , залежно від того , яким чином воно передбачає в їзд , можливо так , що за законами Канади ваш виїзд вбачатиме порушння правил перетину кордону.

    Проте у законодавстві України про такі обмеження взагалі не йдеться. ви можете повернутися будь-якоъ миті.

    Враховуючи такі обставини , Вам потрібно звернутися до візового центру за детальними роз ясненнями , або ж до консульської установи держави Канада у Великобританії.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Кирда Вячеслав Володимирович
    53.3%

    Здравсвуйте, Ольга!

    Насколько мне известно, такого нельзя! Одновременно можно иметь, например, открытую визу в Канаду и открытую визу в шенгенскую зону.

    !!! НО. Британия не относится к числу стран-участников Шенгенской визы, поэтому иметь визу в Обьедененное Королевство, и в Канаду, нельзя. Но лучше этот вопрос уточнить в консульстве Украины в Венгрии.

    Все, что касатеся оформления визы в Канаду, можно найти здесь: https://safina.tours/catalog/viza-v-kanadu/

    Всього доброго! Сподіваюсь, що консультація була корисною.Якщо є додаткові питання або Вам потрібна індивідуальна консультація, натискайте зелену кнопку «Звернутися»!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України