Задайте вопрос юристу

828 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 25 сентября 2022, вопрос №73442

Могут ли мобилизовать

Скажите, могут ли на самом деле мобилизовать мужа, условно осужденного за уклонение от мобилизации, судом назначен испытательный срок 1 год. Вручат ли ему за этот год повестку? Разрешат ли ему в это время поменять город проживания (семья живет в другом городе) и придется ли становится на учет по новому месту, пока действует военное положение. Что будет, если он поступит на второе высшее образование в этот период, квалификационная степень такая же как уже есть?

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Общаться в чате Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня, Марина!

    Якщо чоловік умовно засуджений на 1 рік, його протягом цього періоду мобілізувати не можуть, а якщо його засуджено за тяжкий чи особливо тяжкий злочин, то не можуть мобілізувати і надалі.

    Поміняти місце реєстрації і проживання можливо тільки за дозволом спеціального державного органу, який контролює засудженного.

    Що стосується останнього питання про навчання, то я його не зовсім зрозумів...

    Буде бажання отримати повну консультацію, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю.

    Кирда Вячеслав Володимирович
    Общаться в чате Кирда Вячеслав Володимирович год назад

    Юрист, г. Чернигов, 6 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Вітаю, Марино.

    Дуже багато питань, тому давайте по порядку.

    Скажите, могут ли на самом деле мобилизовать мужа, условно осужденного за уклонение от мобилизации, судом назначен испытательный срок 1 год. - Протягом умовного терміну не мобілізують.

    Вручат ли ему за этот год повестку? - Так, можуть вручити.

    Разрешат ли ему в это время поменять город проживания (семья живет в другом городе) и придется ли становится на учет по новому месту, пока действует военное положение. - Складно сказати, але повинні зняти з обліку. По новому місцю проживання обов'язково треба буде ставати на військовий облік.

    Что будет, если он поступит на второе высшее образование в этот период, квалификационная степень такая же как уже есть? - Він матимете відстрочку від мобілізації.

    У випадках необхідності детальної консультації, тисніть зелену кнопку «Звернутися»

    Савченко Олександр
    Общаться в чате Савченко Олександр год назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня, Віктор!

    Всі підстави для відстрочки наведені в ст. 23 Закону (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3543-12#Text).

    Тому, щоб уникнути вручення повістки та ймовірної мобілізації, раджу подати, а краще направити поштою рекомендованим листом із описом вкладення, на ім'я начальника ТЦКСП письмову заяву про внесення до Реєстру відповідних відомостей та оформлення відстрочки від мобілізації. Всі мої клієнти в подібних випадках без проблем отримували відстрочку.

    Якщо буде потрібна детальна консультація та зразок заяви на відстрочку, пишіть на пошту mailmessage@ukr.net


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України